Vágólapra másolva!
Amikor kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait, a Manchester City-Bayern München párharcól sokan úgy beszéltek, mint előrehozott döntőről. Ennek ellenére a két sztárcsapat párharcát Pep Guardiola csapata játszi könnyedséggel nyerte úgy, hogy a bajor csapatnak egy pillanatig sem volt esélye a továbbjutásra. A másik szerdai negyeddöntőben az Internazionale egy remek meccsen 3-3-as döntetlent játszott a portugál Benficával, és végül 5-3-as összesítéssel jutott tovább a legjobb négy közé, így 2005 után újra lesz Derby della Madonnina, vagyis Milan-Inter összecsapás a Bajnokok Ligájában. Jöjjenek a főszereplők nyilatkozatai és a szerdai játéknap további érdekességei.

A Bayern vezetői tönkretették a csapat szezonját

A német rekordbajnok a világ talán legjobb csapatától kapott ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, de a helyzet korántsem ilyen egyszerű. A Bayern München Hans-Dieter Flick irányításával a 2019/20-as szezonban triplázott, a Bajnokok Ligáját pedig százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg.

A következő szezonban a bajor csapat idegenben lőtt gólokkal kiesett a Paris Saint-Germain elleni negyeddöntős párharcban, a sportigazgató, Haszan Szalihamidzsics viszonya pedig annyira megromlott a német sikeredzővel, hogy Flick nem tudott tovább vele dolgozni.

Hansi Flicket sem kellett volna már elküldeni Fotó: Koncz Márton - Origo

Ezt követően lett Julian Nagelsmann lett a Bayern vezetőedzője, akit 2021 nyarán 25 millió euróért vásároltak ki a lipcsei szerződéséből, nem mellesleg ötéves szerződést kötöttek vele. A fiatal edzővel jött is a menetrendszerű bajnoki cím, azonban a Bajnokok Ligájában a német rekordbajnok kiesett a Villarreal elleni negyeddöntőben, mindezt úgy, hogy a müncheni visszavágón komoly helyzete sem volt.

Idén márciusban aztán Bayern München menesztette Julian Nagelsmannt, ami azért is volt ostobaság, mert az irányításával a Bayern minden mérkőzését megnyerte a Bajnokok Ligája idei szezonjában, a nyolcaddöntőben kapott gól nélkül, kettős győzelemmel ejtette ki a Paris Saint-Germaint.

Az április 1-én rendezett Borussia Dortmund elleni rangadó előtt a Bayern csak a második helyen állt a Bundesligában, de a Német Kupában még versenyben volt és a Bajnokok Ligájában is jó esélyei voltak. Ennek ellenére Szalihamidzsicsék mindenféle mondvacsinált indokkal elköszöntek az edzőtől, és azonnal be is jelentették Thomas Tuchel kinevezését, akit követett Münchenbe állandó segédedzője és jó barátja, Lőw Zsolt is.

Azonban a megmagyarázhatatlan váltás teljesen lehúzta a csapatot, amely azóta kiesett már a Német Kupából is. A Bayern München minden bizonnyal bajnok lesz a Bundesligában, de mivel a bajor csapat a legutóbbi tíz szezonban is bajnok volt, ennek túl sok hírértéke nincsen.

Thomas Tuchel müncheni kalandja egyelőre nem sikersztori Forrás: AFP/Kerstin Joensson

A Bayern München idei szezonja már biztosan kudarc lesz, Thomas Tuchelnek és Lőw Zsoltnak pedig nehéz lesz elfogadtatnia magát, mert az érkezésük előtt a német rekordbajnok minden sorozatban versenyben volt a győzelemért, mostanra azonban csak a bajnokság maradt. De ez az egész káosz közel sem Tuchel és Lőw hibája, hanem azoké a sportvezetőké, akik egy remek szezon közben jó ötletnek gondolták kirúgni a világ egyik legtehetségesebb edzőjét, csak mert a Bayern nem vezette 15 pont előnnyel a bajnokságot.

A Bayernnek esélye sem volt a City ellen

Pep Guardiola Manchester Cityje az odavágón 3-0-ra kiütötte a Bayern Münchent, így a német csapatnak valóságos csodára lett volna szüksége a továbbjutáshoz. Ahogy az várható volt, az angol csapat végig kézben tartotta a meccset, a német sztárklub pedig sorozatban harmadszor esett ki a legjobb nyolc között a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Februárig küszködtünk, mert nem tudtuk azt a szokásos sorozatot produkálni, amikor korábban zsinórban tíz-tizenöt meccset nyertünk, de most már nagyon következetesek vagyunk.

– mondta a találkozó után Bernardo Silva, a Manchester City portugál középpályása.

Bernardo Silva a City egyik lefontosabb játékosa Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Marcel Engelbrecht

„A szezon azon szakaszában vagyunk, amikor ha egy meccsen is visszaesik a teljesítményed, máris kiestél egy sorozatból.

Nehéz lesz, de nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy hazahozzunk néhány trófeát. Győzelemről győzelemre kell építkeznünk, ez az önbizalom szempontjából nagyon fontos, és tartanunk kell ezt a teljesítmény" – folytatta a portugál focista, aki Erling Haalandról is ejtett pár mondatot.

„Különleges játékos, ilyen játékosunk még nem volt a múltban.

– tette hozzá Bernardo Silva, aki magabiztosan várja a Real Madrid elleni elődöntős párharcot és azt mondta, úgy érzi, csapata be fog jutni a Bajnokok Ligája-döntőbe.

Pep Guardiola, a Manchester City edzője lett a Bajnokok Ligája történetének első olyan edzője, aki tíz különböző szezonban is bejutott az elődöntőbe.

„Három egymást követő évben ott vagyunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az első félidőben nagyon küzdöttünk. Küzdöttünk a bal oldalon Comannal és mindenki mással is.

A második félidő sokkal, de sokkal jobb volt" – mondta a katalán szakember, aki hangsúlyozta, hogy a Jack Grealish remekül védekezett a találkozón, Erling Haaland gólja pedig remek volt.

Guardiola csapata a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyese Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

„Az eredmény igazán elképesztő volt Manchesterben, de itt nem volt mit nyernünk.

– tette hozzá Guardiola, akit kérdeztek a korábbi BL-kudarciról is, de azt felelte, hogy ez nem a győzelemről, hanem a próbálkozásról szól, és aki sokat próbálkozik, az talán egyszer nyerni is fog.

Mi lett volna, ha?

A Bayern München egyetlen gólját Joshua Kimmich lőtte a párharcban, aki a visszavágó 83. percében talált be büntetőből.

„Nagyon bosszantó, hogy nem szereztük meg a vezetést, pedig annyi lehetőségünk volt.

Nem hiszem, hogy ma csodára lett volna szükségünk. Három vagy több gólt is lőhettünk volna" – értékelt a Bayern München csapatkapitánya.

Joshua Kimmich lőtte a párharc egyetlen Bayern-gólját Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

Thomas Tuchel, a Bayern München edzője a kiesés ellenére úgy érzi, csapat végig egyenrangú ellenfele volt a Manchester Citynek.

„Szerintem megint elkaptuk a Cityt, még jobban, mint Manchesterben.

De ahogy a múlt héten, most sem volt meg az a szerencsés pillanat, ami ahhoz kell, hogy megfordítsuk a dolgokat. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan teljesítettünk" – kezdte az értékelést a német szakember, aki a Bayern München történetének második edzője lett, aki az első két BL-meccsén nyeretlen maradt.

„Nagyon elégedett vagyok a mai játékstílusunkkal. Európa legkomplettebb csapata ellen játszottunk, és szemtől szemben küzdöttünk velünk. Volt különbség az önbizalomban és a formában.

– tette hozzá Tuchel, aki az első hat mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg a Bayern Münchennel.

A meccs hajrájában kiállított Thomas Tuchel a szurkolók között Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A párharc egyik negatív hőse a Bayern München német válogatott játékosa, Leroy Sané volt, aki Manchesterben is hagyott ki helyzeteket, és a visszavágón is volt egy hatalmas ziccere a 17. percben. Ráadásul a Bayern háza táján öltözői nézeteltérésről írtak az elmúlt egy hétben, miután a szenegáli Sadio Mané összeverekedett Sanéval a múlt heti BL-találkozót követően, és a többieknek kellett szétválasztaniuk őket.

„Nagyon jó meccset játszottunk. Gólt kellett volna szereznem az első félidőben. Nehéz volt, mert az első meccsen 3-0-ra kikaptunk, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Irányítottuk a meccset, nyomás alá helyeztük őket, és sok labdát szereztünk a középpályán.

– mondta a német válogatott szélső, aki az idei szezonban nyolc egy az egy elleni ziccerből mindösszesen kettőt váltott gólra.

18 év után jöhet a milánói derbi

A másik szerdai negyeddöntőben az Internazionale 3-3-as döntetlent játszott portugál Benfica csapatával a Giuseppe Meazza Stadionban, ezzel a milánói együttes 5-3-as összesítéssel jutott be az elődöntőbe, ahol a városi rivális AC Milan lesz az ellenfele. A két csapat legutóbb a 2004/05-ös szezonban találkozott a negyeddöntőben, akkor az AC Milan végül 5-0-s összesítéssel jutott tovább, és végül bejutott a döntőbe is.

„Csodálatos érzés és csodálatos munka. A Benfica dinamikus csapat, amely jól bánik a labdával. A Milan elleni elődöntő egy különleges mérkőzés lesz, és már nagyon várjuk. Megvan a minőség a csapatban, hogy gólokat szerezzen, mert sok tapasztalt játékosunk van, akik minden nap keményen dolgoznak és továbbra is hiszünk a képességeinkben.

– értékelt a lefújás után Denzel Dumfries, az Inter holland válogatott szélsője.

Denzel Dumfries rengeteg melót beletett a győzelembe Forrás: NurPhoto via AFP/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

„Kiváló első félidőt produkáltunk. A másodikban a Benfica rákapcsolt, de csapatként lefedtük a területeket és a cserék is sokat segítettek, hogy elérjük az elődöntőt, amit nagyon megérdemeltek a fiúk. Megérdemeltük ezt az elődöntőt. Ez egy álom volt, de most itt vagyunk, és nagyot fogunk játszani.

– mondta a lefújás után Simone Inzaghi, az Inter edzője, aki hangsúlyozta, hogy azért nagy dolog a Benfica elleni továbbjutás, mert a portugál csapat az elmúlt nyolc hónapban csak kétszer kapott ki.

Simone Inzaghi csapata remekel a BL-ben Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Piero Cruciatti

„Az első mérkőzés eredménye kulcsfontosságú volt. Ma jobban játszottunk, és győzelemmel távozhattunk volna innen. Szerettük volna mi lőni az első gólt, de végül mindig az eredmény után kellett mennünk.

– mondta Gonçalo Ramos, a Benfica csatára, arra utalva, hogy csapata a legutóbbi két bajnoki mérkőzését elveszítette.

Joao Mario, a Benfica középpályása csalódott, amiért csapata a három lőtt gólja ellenére sem tudott továbbjutni.

„Ez a döntetlen keserű szájízt hagyott bennünk a hazai eredmény miatt. Érettebbnek kellett volna lennünk.

Ez egymás után a második szezon, amikor a negyeddöntőben idegenben három gólt lövünk, és mégis kiesünk. Ezen a szinten úgy tűnik, hogy az ellenfeleknek kevés esély is elég ahhoz, hogy gólt lőjenek ellenünk.

Talán a hazai meccseken kell javulnunk" – mondta Joao Mario utalva az előző szezonban játszott Liverpool elleni párharca, ahol a Benfica 3-3-as döntetlent játszott a Anfielden, de hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett az első meccsen.

Joao Mario és Lautaro Martinez kakaskodása az Inter-Benfica meccsen Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Piero Cruciatti

Roger Schmidt, a Benfica német edzője rendkívül büszke volt a játékosaira

„Fantasztikus futballt játszottunk a nemzetközi porondon,

A csapat hitt magában és egy pillanatig sem adta fel még három egynél sem. A találkozó elején meccsben voltunk, a probléma az volt, hogy az Inter az első támadásából gólt szerzett. Az után hittük csak el, hogy továbbjuthatunk. Láttam, hogyan küzd a csapatom, jó volt a párharcokban, sok labdát szerzett és jól támadott le. Nem tudok mit felróni a játékosoknak. Nagyon jól képviseltük a Benficát és sokáig versenyben voltunk" – értékelt az 56 éves német szakember.

Hosszabbítás:

Végezetül lássuk a szerdai negyeddöntők legérdekesebb statisztikáit:

  • Erling Haaland 2020 májusában játszotta pályafutása első meccsét a Bayern München ellen. Azóta egyetlen játékos sem szerzett annyi gólt (7) a bajor csapat ellen, mint ő.
  • Haaland a legutóbbi 16 kísérlete során először hibázott büntetőt, mióta legutóbb 2021 áprilisában, a Borussia Dortmund-Union Berlin mérkőzésen kihagyott egy tizenegyest.
    Matthijs de Ligt viccelődött Haalanddal a 11-es elvégzése előtt Forrás: AFP/Odd Andersen
  • Nicolò Barella a harmadik Inter-játékos, aki egy egyenes kieséses BL-párharc mindkét mérkőzésén betalált. Ez korábban Christian Vierinek sikerült a 2002/03-as szezonban a Valencia elleni negyeddöntőben és Dejan Stankovicsnak 2005/06-os idényben az Ajax elleni nyolcaddöntőben.
  • Leroy Sané az idei szezonban nyolc egy az egy elleni ziccerből mindösszesen kettőt váltott gólra.
  • Kevin De Bruyne a Bayern München ellen már a szezonbeli 23. gólpasszát adta, ezzel megdöntötte a 2019/20-as szezonban felállított rekordját, amikor 22 gólpasszt osztott ki. A Manchester City belga karmestere az öt topliga játékosait tekintve a legjobb gólpasszadója, a második helyen Lionel Messi áll 18 gólpasszal.
  • A 2016/17-es szezonban rendezett Atlético Madrid-Real Madrid elődöntős párharc után a Milan-Inter lesz az első olyan elődöntő, amelyet két azonos nemzetbeli csapat játszik majd.
  • A Chelsea és a Manchester United mellett (mindkettő 2006/07 és 2008/09 között) a Manchester City a harmadik angol csapat, amely három egymást követő szezonban is bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.
  • Thomas Tuchel lett a Bayern München történetének második edzője, aki az első két BL-meccsén nyeretlen maradt. Korábban csak a legendás Ottmar Hitzfeld debütált hasonló módon a német csapatnál az 1998/99-es szezonban.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern Munich - Manchester City Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern Munich - Manchester City Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern Munich - Manchester City Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
Bayern München, Manchester City, Inter, Benfica, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, 2023. április. 19.
  • Tuchel az első hat mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg a Bayern Münchennel. Az utolsó Bayern edző, aki az első hat meccséből csak kettőt nyert meg, Sören Lerby volt 1991-ben.
  • Lautaro Martínez, az Inter támadója 9 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában – csak négy játékos szerzett több gólt a milánói csapatban a legrangosabb európai kupasorozatban: Adriano (14), Julio Cruz (13), Hernán Crespo (11) és Samuel Eto'o (10).
  • Az Inter kilencedik alkalommal jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, és először a 2009/10-es szezon óta, amikor José Mourinho vezetésével megnyerte a trófeát.
  • Az AC Milan és az Internazinale története során először találkozik öt mérkőzésen egy szezonban. A két csapat a bajnokságban már kétszer összecsapott, januárban pedig Rijádban találkoztak az olasz Szuperkupa-döntőben.
  • Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
    Bayern München (német)-Manchester City (angol) 1-1 (0-0)
    gólszerzők: Kimmich (83., 11-esből), illetve Haaland (57.)
    Továbbjutott: a Manchester City, 4-1-es összesítéssel.

    Internazionale (olasz)-Benfica (portugál) 3-3 (1-1)
    gólszerzők: Barella (14.), Martinez (65.), Correa (78.), illetve Aursnes (38.), Antonio Silva (86.), Musa (95.)
    Továbbjutott: az Internazionale, 5-3-as összesítéssel.