Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 33. fordulójának záró mérkőzésén a második helyen álló MTK Budapest a Soroksár csapatát fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A kék-fehérek elképesztő tempóban kezdték a meccset, és már 16 másodperc után megszerezték a vezetést. A korán bekapott gól ellenére a Lipcsei Péter vezette Soroksár azonban nem omlott össze, fordítani tudott a Hungária körúton, ezzel pedig a feljutásra esélyes MTK sorozatban a harmadik meccsét veszítette el az NB I-ben.

A Soroksár a középkezdés után felívelte a labdát, amit aztán az MTK szerzett meg. Ezt követően a korábbi válogatott Stieber Zoltán kapott egy labdát a bal szélen, a beadására pedig Miknyóczki Ádám robbant be, aki három méterről védhetetlen gólt fejelt.

Miknyóczki Ádám (balról a második) az első gólját lőtte az NB II-ben Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

A folytatásban kiegyenlített játék zajlott, a második félidőben viszont már sokkal meggyőzőbben futballozott a Soroksár, amely a találkozó 78. percében egy elképesztő góllal átvette a vezetést. Lovrencsics Balázs egy remek keresztlabdával kiugratta a jobb szélen felfutó Dobos Áront, aki visszagurított középre Köböl Krisztiánnak, aki 18 méterről lőtt, a labdáját viszont Kocsis Gergő spárgázva blokkolni tudta, de pont Halmai Ádám fejére rúgta a labdát, ami pedig így visszahullott a kapuba.

Az utolsó húsz percben az MTK-nak már nem voltak komoly helyzetei, ráadásuk Horváth Dávid csapata Kocsics Gergő 91. percben történt kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a találkozót, amelyet végül 2-1-re elveszített.

Az MTK sorozatban a harmadik meccsét veszítette el az NB II-ben, a Soroksár pedig négy mérkőzés óta veretlen.

Merkantil Bank Liga 33. forduló
MTK Budapest-Soroksár SC 1-2 (1-1)

A mérkőzés összefoglalója a linkre kattintva nézhető meg.

A tabella:

Így áll az NB II-es bajnokság a 33. forduló után Forrás: adatbank.mlsz.hu