Vágólapra másolva!
Felfüggesztette Ivan Sunjic játékjogát a német labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Hertha BSC, amely egyben azt is jelenti, hogy a Birmingham Citytől kölcsönvett játékos többé nem lép pályára a német csapatban.

Az egyszeres horvát válogatott védekező középpályást a berlini együttes április 16-án kinevezett régi-új vezetőedzője, Dárdai Pál a vasárnapi edzésen zavarta le a pályáról.

A Birmingham Citytől kölcsönvett 26 éves futballista az esetről készült felvétel alapján előbb a segédedző, majd Dárdai felé köpött levonulása közben.

A klub szóvivője, Marcus Jung kedden közölte: "további intézkedésig" felfüggesztették Sunjic játékjogát.

A Hertha 29 fordulót követően, öttel a Bundesliga zárása előtt 22 pontjával utolsó a tabellán, lemaradása öt pont a már biztos élvonalbeli tagságot jelentő, 15. helyen álló Bochum és három az osztályozós pozíciót elfoglaló, 16. Stuttgart mögött. Vasárnap a címvédő és jelenleg második Bayern Münchenhez látogatnak Dárdaiék.

Dárdai Pál kidobta az edzésről Ivan Sunjicot Forrás: BILD/Matthias Koch

Ezt a meccset biztosan kihagyja Sunjic, - ám jelen állás szerint soha többé nem játszik a Herthában - aki legutóbb március 11-én lépett pályára.

Dárdainak várhatóan további négy játékosát kell nélkülöznie a bajorok ellen, köztük fiát, az izomproblémákkal küzdő német utánpótlás-válogatott Dárdai Mártont.