Vágólapra másolva!
A listavezető Ferencváros az ősi rivális Újpest otthonában aratott győzelemmel nagy lépést tett az újabb címvédés felé. A lefújás után a meccs egyik főhőse, a duplázó Amer Gojak és a ferencvárosi csodacsere, Lisztes Krisztián értékelt az M4 Sport kemerái előtt.

Gojak második góljával és a szünetben beállt Lisztes találatával pár percen belül kétgólos előnybe került a Fradi a második félidő elején. A 17 éves magyar tehetség természetesen nagyon boldog volt, hogy ismét eredményes tudott lenni, ráadásul pályafutása az első derbijén.

– kezdte Lisztes, aki néhány napja úgy fogalmazott, hogy nem veszi természetesnek, hogy folyton gólokat lő csereként beállva. Reméljük, hogy minél hamarabb természetes lesz. Igazából csak arra emlékszem, hogy odapattant a labda elém, és megpróbáltam a kapuba juttatni, szerencsére ez sikerült is" - mondta Lisztes Kisztián, aki már négy gólnál jár a bajnokságban.

Lisztes Krisztiánnak gratulál csapattársa, Eldar Civic Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Fradi főhőse, a bosnyák Amer Gojak az első, illetve a második NB I-es gólját jegyezte a Szusza Ferenc stadionban.

"Nagyon boldog vagyok, hogy két gólt is szerezhettem és ezzel hozzájárulhattam a csapat jó játékához. Úgy gondolom, hogy megmutattuk, miért mi vagyunk címvédők és ezt az utat kell folytatnunk" - kezdte értékelését Gojak.

A bosnyák válogatott játékosnak majdnem napra pontosan hat évvel ezelőtt volt egy mesternégyese a horvát bajnokságban, de úgy érzi a derbin szerzett két találata különlegesebb.

Kilenc pont az előnyünk, de nem ez a fontos, meccsről meccsre haladunk és csak előre nézünk, de a fontosabb, hogy igazi csapatként játszottunk" – fogalmazott a bosnyák játékos.

Amer Gojak ünnepli a második gólját Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Az előjelek kedvezőek voltak számunkra, jól is kezdtünk, és ugyan hátrányba kerültünk, de talpra tudtunk állni. Az utolsó pillanatig hajtottunk, hittünk benne, hogy meg lehet az egyenlítés, és nagyon sajnáljuk, hogy nem jött össze. A legnagyobb baj az volt, hogy hagytuk a második Fradi-gólra jönni a harmadikat. A mai derbi teljesen más volt, mint a korábbiak, telt ház előtt játszottunk, végig biztattak bennünket a drukkereink, ami szerintem az előző három-négy meccsünknek is szólt. Köszönjük nekik a támogatást" - fogalmazott Simon Krisztián, aki a ráadásban szépített.