Vágólapra másolva!
A francia L'Équipe értesülései szerint Lionel Messi, a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás támadója kihagyta csapata hétfői edzését, miután engedély nélkül Szaúd-Arábiába utazott.

Ahogy azt korábban megírtuk, vasárnap este a Ligue 1 33. fordulójában a Paris Saint-Germain hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget a Lorinet csapatától. A találkozó utáni napon Christophe Galtier edzést tartott a párizsi csapatnak, azonban nem vett rész a tréningen a hétszeres aranylabdás Lionel Messi.

A L'Équipe azt írja, hogy az argentin támadó szaúd-arábiai idegenforgalmi nagykövetként utazott el a Közel-Keletre, azonban sem Christophe Galtier vezetőedző, sem pedig Luís Campos sportigazgató nem hagyta jóvá a távolmaradását.

A francia lap hozzátette, hogy a Lorient ellen meccs előtt Christophe Galtier azt mondta a játékosoknak, hogy győzelem esetén két szabadnapot (hétfő és kedd) kapnak, de mivel kikaptak, ezért a hétfői edzésnapot is magában foglaló menetrendet nem módosították.

Messi távolmaradása a L'Équipe szerint hosszas vitát váltott ki a párizsi csapat öltözőjében Forrás: AFP/Franck Fife

A párizsi klub szakmai stábja csak egy szabadnapot engedélyezett, pont azért, hogy elkerüljék a külföldre való utazásokat. A szakmai stáb már a múlt héten elégedetlen volt, ugyanis több játékos is olyan képeket osztott meg, amelyek azt a benyomást keltették, mintha nyaraltak volna a négynapos pihenőjük alatt.

Messi állítólag azért most utazott el nagyköveti minőségben, mert a hamarosan beköszönő rekkenő hőség miatt később nem lehetett volna összehozni a látogatását. Azonban tudható, hogy az argentin válogatott támadónak a szezon végén lejár a szerződése, a szaúdi Al-Hilal pedig 400 millió dolláros szerződéssel csábítaná a Közel-Keletre.

- mondta az ESPN-nek egy meg nem nevezett forrás.