A 100. percben dőlt el az év legőrültebb meccse, melyen ketten is négy gólt lőttek

fbl Horizontal
Alexandre Lacazette 24 góljával átvette a vezetést a góllövőlistán
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában az év egyik legőrültebb és legdrámaibb meccsét játszották. A Montpellier a 20 éves Elye Wahi mesternégyesének köszönhetően már 4-1-re vezetett az Olympique Lyon otthonában, azonban a hazai csapatban a korábbi válogatott Alexandre Lacazette is négy gólt lőtt, és egy 99. percben lőtt 11-essel 5-4-re megnyerte a meccset csapatának.

Ahhoz képest, hogy kilenc gól született a találkozón, az elsőre egészen a 31. percig kellett várni. Ekkor Bradley Barcola visszatett labdáját a Lyon támadója, Alexandre Lacazette bombázta öt méterről a kapuba. Ezt követően viszont Elye Wahi pillanatai következtek. A 20 éves támadó a 40. perc elején egy ziccert pöckölt a bal alsóba, két perccel később pedig egy 15 méteres bombával lőtte ki a jobb alsót. A második játékrész 53. percében Wahi tizenegyesből lőtte meg a harmadik gólját, majd az 55. percben egy újabb ziccer után megszerezte önmaga és csapata negyedik gólját.

A 2003-as születésű Elye Wahi már 17 gólnál jár a Ligue 1-ben Forrás: AFP/Olivier Chassignole

Ekkor úgy tűnt, a Montpellier simán nyeri a meccset. Aztán a 60. percben Barcola átadása után Lacazette passzolt az üres kapuba, majd a 70. percben a korábbi Liverpool-védő, Dejan Lovren fejelt védhetetlen gólt. A 82. percben aztán csodát tett a Lyon. Barcola ment el a jobb szélen, középre tálalt Lacazette-nek, aki hét méterről a kapuba lőtt, ezzel neki is összejött a mesterhármas. A dráma pedig a hosszabbításban jött, amikor a 98. percben Lacazette került földre a tizenhatoson belül, majd videózás után tizenegyest kapott a Lyon, amit a sértett értékesített a 100. percben, ezzel megnyerve a meccset a csapatának.

Alexandre Lacazette 24 góljával átvette a vezetést a góllövőlistán Forrás: AFP/Olivier Chassignole

Ligue 1, 34. forduló:
Lyon–Montpellier 5-4
gólszerzők: Lacazette (31., 60., 82., 90+10. – a negyediket 11-esből), Lovren 70., ill. Wahi (40., 41., 53., 55. – a harmadikat 11-esből)