Vágólapra másolva!
A második számú európai labdarúgókupa történetének legeredményesebb csapata, a Sevilla és az örökrangsorban második Juventus találkozott egymással csütörtök este az Európa-liga elődöntős párharcának első mérkőzésén Torinóban. Az első félidőben en-Nesziri góljával a vendégek szerezték meg a vezetést. A második félidőben Gatti góljával egyenlített a Juventus, így döntetlennel zárult az első meccs.

A két csapat közül egyértelműen a Sevillának "létkérdés", hogy a május 31-én, Budapesten, a Puskás Arénában sorra kerülő finálé végén megszerezze a trófeát, ugyanis csak a 11. helyen áll a spanyol bajnokságban, azaz ez az egyetlen lehetősége arra, hogy a következő idényben a nemzetközi porondon - ebben az esetben a Bajnokok Ligájában - szerepeljen.

A Juventus azzal, hogy visszakapta a 15 pontját, az olasz bajnokságban a második helyen áll, így ebből a szempontból nincs miért izgulnia. A torinói klub az 1996-os Bajnokok Ligája-, majd az azt követő Európai Szuperkupa-, illetve klubvilágbajnoki győzelme óta nem nyert nemzetközi trófeát. A Juventus egyébként nem kisebb feladat előtt áll, minthogy megtörje a Sevilla hihetetlen sorozatát,

az andalúz gárda ugyanis története során még egyetlen európai kupaelődöntős párharcot sem veszített el.

A Juventus védője, Leonardo Bonucci ma 500. alkalommal lép pályára az olaszoknál.

Az első negyedórában Kosztics tizenhat méterről leadott lövése egy méterrel kerülte el a kapu bal alsó sarkát, majd Ocampos életerős fejesét kellett védenie a Juventus kapusának, Szczesny-nek. A 17. percben ismét a Sevilla támadója fejelhetett, a torinói kapus ismét védeni tudott. Egy perccel később Kosztics keresztpasszát Vlahovics nyolc méterről a kapu fölé pörgette. Mindkét csapat főleg az átmenetekre épített az első húsz percben, a Juventus gyakran mélységi passzokkal játszotta át a foghíjas sevillai középpályát, és többször jutott el a vendégek kapujáig.

Dusan Vlahovic, a Juventus (j) és Marcos Acuna, a Sevilla játékosa a labdarúgó Európa-liga elődöntője Juventus - Sevilla első mérkőzésén a torinói Allianz Stadionban Forrás: MTI/AP/LaPresse/Tano Pecoraro

Ennek ellenére a Sevilla szerezte meg a vezetést a 26. percben: Ocampos kapott óriási labdát a jobboldalon, majd az argentin szélső beadását Gil zseniális helyzetfelismeréssel elengedte, és a labda így a tökéletes ütemben érkező en-Nesziri elé került.

A vendégek csatára pedig tizenkét méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát.

A 34. percben érzékeny veszteség érte a vendégeket, mivel a Sevilla eddigi legjobbja, Ocampos sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. Helyére a honfitárs Montiel érkezett. Az első félidőben több találat nem született.

Manuel Locatelli, a Juventus (j) és Fernando, a Sevilla játékosa a labdarúgó Európa-liga elődöntője Juventus - Sevilla első mérkőzésén a torinói Allianz Stadionban Forrás: MTI/AP/LaPresse/Tano Pecoraro

A második félidőben a Juventus edzője, Allegri cserékkel próbált javítani a csapata helyzetén. Az angol Iling-Junior a 57. percben remek cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, de passza pontatlan volt Vlahovics irányába így a Sevilla védői fel tudtak szabadítani. Pár perc múlva Gatti érkezett Bonucci helyére, és Milik is beállt Vlahovics helyett.

A szerb csatár láthatóan nem örült a cserének, és rá sem nézett edzőjére, Allegrire.

Vlahovics nagyon mérges volt a cserénél Forrás: AFP/Marco Bertorello

A fiatal angol védő, a végig nagy kedvvel játszó Iling-Junior a 63. percben húsz méterről lőtt kapura, Bunu védett. Ez volt a hazaiak első kaput eltaláló lövése.

Az utolsó tíz percben mindent megtett a nagyon gyengén játszó Juventus az egyenlítésért, majd a hosszabbításban egy baloldali szögletet követően Danilo csúsztatta a labdát Pogbához, a francia középre fejelt, az érkező Gatti pedig két méterről a hálóba fejelt. A Juventus ezzel döntetlenre mentette a meccset a Sevilla ellen.

Európa-liga, elődöntő, első mérkőzés

Juventus (olasz)-Sevilla (spanyol) 1-1 (1-1)