Nyers István nyomában az Inter győztes góljának szerzője

fbl Horizontal
Inter Milan's Argentinian forward Lautaro Martinez (C) celebrates after opening the scoring during the UEFA Champions League semi-final second leg football match between Inter Milan and AC Milan on May 16, 2023 at tyhe Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi elődöntőjében a milánói derbit eldöntő Lautaro Martínez az Internazionale történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett a Milan elleni összecsapásokat figyelembe véve.

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az argentin világbajnok csatárnak ez volt a nyolcadik derbiken szerzett találata, az Inter történetében ennél csak a magyar Nyers István (11) és a milánói stadion névadója, Giuseppe Meazza (12) eredményesebb.

Az Inter ebben a szezonban már a negyedik alkalommal győzte le városi riválisát, erre korábban csak egyszer, az 1973/74-es szezonban volt képes.

A kék-feketék a mostani BL-szezon egyenes kieséses szakaszában ötödik meccsüket hozták le kapott gól nélkül, az olasz csapatok közül erre csak a Juventus volt képes a 2016/17-es idényben, míg a rekordot az Arsenal tartja, amely a 2005/06-os kiírásban hat találkozón védekezett hibátlanul.

A kedd esti volt a mostani BL-szezon legkeményebb ütközete, a találkozó 37 szabálytalanságot hozott.

Az Inter kettős győzelemmel nyerte az elődöntős párharcot, így 2010-es győzelme után először játszik döntőt, amelyet június 10-én, Isztambulban rendeznek.