Vágólapra másolva!
A hétfői nap sem telt eseménytelenül a hazai és a nemzetközi sportvilágban, így ha lemaradt volna, most egy helyen megmutatjuk a legérdekesebb történéseket. Visszapillantó.

Szoboszlai Dominik büntetőjével dőlt el a Bayern München és az RB Leipzig közötti mérkőzés a Bundesliga hétvégi fordulójában, amelyen a lipcseiek 3-1-re nyertek. A magyar fociválogatott csapatkapitánya egy barátja előtt tisztelgett a találatát követő gólöröm közben.

Szoboszlai különleges gólöröme Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Az angol női labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a bajnoki címért küzdő Manchester United hazai pályán 2-1-re legyőzte a városi rivális Manchester Cityt. A találkozó győztes gólját a United spanyol játékosa, Lucia Garcia lőtte a 91. percben, aki a drámai végjátékban annyira eksztázisba került, hogy levette a mezét a gólja ünneplése közben.

A holland labdarúgó-bajnokságban szereplő Go Ahead Eagles csapata meghosszabbította csapatkapitányának, Bas Kuipersnek a szerződését. A 28 éves játékos 2025 nyaráig kötelezte el magát, ami magában nem jelentene szenzációt, az viszont egészen elképesztő, ahogy a szerződés aláírására sor került, Kuipers ugyanis a pályán írta alá a szerződését a szurkolók előtt.

A római tenisztorna férfi egyesének elődöntőjében a görög Sztéfanosz Cicipasz az orosz Danyiil Medvegyev elleni mérkőzésen édesanyja egyik bekiabálása után dühödött fel és haragudott meg rá.

Megbüntették a Juventust Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Isabella Bonotto



A szövetségi fellebbviteli bíróság tízpontos levonással büntette a Juventust, amely így a hetedik helyre csúszott vissza a labdarúgó Serie A-ban. Ráadásul a torinói csapat 4-1-re kikapott az Empoli otthonában a Serie A 36. fordulójában.

A magyar jégkorong-válogatott a tamperei A csoportos vb-n elképesztően izgalmas mérkőzésen, büntetőkkel kapott ki Ausztriától, így búcsúzott a 16 csapatos elitvilágbajnokságtól.