Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Fehérvár FC-ben folytatja pályafutását Spandler Csaba.

A játékos és a fehérvári klub megállapodása alapján a 2023/2024-es szezontól a Vidiben folytatja pályafutását Spandler Csaba - adta hírül a klub honlapja.

A többszörös magyar válogatott kerettag középhátvéd 1996. március 7-én született Móron. Nyolcéves korában a Kincsesbánya állította ki az első játékosigazolását, de fél évvel később a Vidi utánpótlásába igazolt, ahol évről évre kimagasló teljesítményt nyújtott, így 2012-ben aláírhatta első profi szerződését.

2013-ban a Puskás Akadémia együttesébe igazolt, ahol 2014-ben debütált az élvonalban. Azóta - egy rövid csákvári kitérő kivételével - a PAFC együttesét erősítette, ahol összesen 142 élvonalbeli találkozón szerepelt. Az előző szezonban Szolnoki Roland sérülése miatt ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. A sokszoros utánpótlás-válogatott hátvéd remek teljesítménye miatt már a felnőttek szövetségi kapitánya, Marco Rossi is több alkalommal küldött neki meghívót az elmúlt két szezonban.

Spandler Csaba a Fehérvárhoz igazolt Forrás: molfehervarfc.hu

"A Vidi mindig közel állt a szívemhez, hiszen gyerekként évekig itt nevelkedtem. Annak idején még a régi stadionban öltöztem, az újban eddig csak vendégként jártam, de nagyon szép, biztosan élmény lesz itt játszani Vidi-játékosként. Van jópár olyan dolgozó is a klubnál, aki már annak idején is itt dolgozott és most is a klub alkalmazottja, így egyáltalán nem érkezem idegen közegbe. A csapat pár játékosával évi több alkalommal találkoztunk a bajnokikon, Fityóval csapattársak voltunk a Puskás Akadámián, Schön Szabival a válogatottból ismerjük egymást, de volt olyan meccs, amikor például Kodróval beszélgettem kicsit, így biztosan nem lesznek ismeretlenek a srácok az öltözőben. Mondhatjuk, hogy hazatértem. Minél több percet szeretnék a pályán tölteni és segíteni a csapatot abban, hogy minél jobb eredményt érjen el. Igazi csapatként fogunk minden egyes mérkőzésen küzdeni, ki akarjuk szolgálni a szurkolóinkat is, reméljük, hogy az eredmények is jönni fognak. Megalkuvást nem tűrő, kemény játékot várhatnak tőlem a szurkolók, mindig alá fogom rendelni magam a csapat érdekének" - mondta Spandler Csaba.

"Spandler Csaba nem véletletlenül jutott el a válogatott keretéig, jó teljesítményével a mi figyelmünket is már korábban felhívta magára. A móri születésű védő itt nevelkedett, ismeri és szereti a klubot, sokat jelent neki a város és a régió, így mind szakmailag, mind emberileg beleillik abba a profilba, amit keresünk. Biztos vagyok benne, hogy a védelmünk nagy erőssége lesz a következő években!" - nyilatkozta az új igazolásról a sportigazgató, Juhász Roland.