Kiderült, hol rendezik az első 32 csapatos klubvilágbajnokságot

Real Madrid v Al Hilal: Final - FIFA Club World Cup Morocco 2022 NurPhoto General news SOccer Soccer Match February 11 2023 11th February 2023 FIFA Club World Cup Morocco 2022 Karim Benzema Real Madrid Final match Al Hilal Prince Moulay Abdellah Rabat Mor
Karim Benzema of Real Madrid lifts the FIFA Club World Cup Morocco 2022 Trophy following their sides victory in the FIFA Club World Cup Morocco 2022 Final match between Real Madrid and Al Hilal at Prince Moulay Abdellah on February 11, 2023 in Rabat, Morocco (Photo by Raddad Jebarah/NurPhoto) (Photo by Raddad Jebarah / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban rendezik 2025-ben az első 32 csapatos klubvilágbajnokságot - jelentette be pénteken a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A FIFA vezető testülete egyhangúlag jelölte ki a 2024-es Copa Américának is otthont adó Egyesült Államokat, amely 2026-ban Kanadával és Mexikóval közösen a világbajnokság társházigazdája is lesz.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke kiemelte: a férfi profi klubfutball csúcseseményéhez minden szükséges infrastruktúra rendelkezésre áll majd, akárcsak a helyi szurkolók széleskörű érdeklődése.

fogalmazott Infantino.

Idén utoljára még a hétcsapatos formátumban rendezik meg a klubvilágbajnokságot Szaúd-Arábiában, a házigazda ország képviselője mellett a hat konföderáció bajnoka vesz részt rajta.

A FIFA márciusban jelentette be, hogy 2025-től négyévente kerül sor a tornára, minden konföderáció legrangosabb sorozatának négy győztese kvalifikálja magát 2021 és 2024 között.

Ezt azt jelenti, hogy Európából a Chelsea, a Real Madrid és a legfrissebb győztes, a Manchester City már biztos résztvevőnek számít.

A FIFA egyúttal határozott arról is, hogy a 2030-as világbajnokság pályázati időszakát egy negyedévvel megtoldotta: a pályamunkákat a FIFA Tanács szeptember-októberben esedékes következő ülésén ismertetik, a rendezőről pedig jövő év végén határoz a szövetség kongresszusa.