Szoboszlai átigazolása körül forog a világ, Haaland meghódította a világ legszexibb focidrukkerét

RB Leipzig - Eintracht Frankfurt Sports DFB Cup soccer Horizontal
03 June 2023, Berlin: Soccer: DFB Cup, RB Leipzig - Eintracht Frankfurt, Final, Olympiastadion. Leipzig's Dominik Szoboszlai stands next to the DFB Cup during the award ceremony. Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Természetesen július első napján is Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolása tartotta lázban a sport és a futball szerelmeseit elsősorban, de számos más érdekesség is történt a nagyvilágban. Íme, a szombati nap legfontosabb hírei.

Kiderült, mennyi fog keresni Szoboszlai Dominik Liverpoolban. Közben az egyik angol szurkoló önkívületi állapotban ünnepelte a magyar játékos érkezését. Szoboszlai szombaton kora délután érkezett meg Liverpoolba, hogy átessen az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálaton, erről videó is felkerült a világhálóra.

Mindenkit Szoboszlai Dominik érdekel Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

De nem csak Szoboszlairól szólt a szombati nap. Bár a Ferencváros labdarúgócsapata minden tekintetben jobb és erősebb csapat a feröeri Klaksviknál, mégsem árt az óvatosság a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első mérkőzése előtt. A feröeri labdarúgás folyamatosan fejlődik, egy-egy alkalommal a sokkal esélyesebb csapatok is megemlegetik a szigeteken lejátszott mérkőzéseket. Ehhez még hozzájönnek azok a szélsőséges időjárási körülmények, amelyek szinte egyedülállóak Európában.

A Premier League gólkirálya, a rekordokat sorra döntögető Erling Haaland a nyaralása alatt is begyűjtött egy újabb trófeát. A norvég támadó a világ legszexisebb focidrukkerét is meghódította.

Erling Haaland újabb trófeát gyűjtött be Forrás: AFP/Oli Scarff

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombaton rendezett sprintfutamát.

Szombat délután a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár a Dunaszerdahely ellen lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését. Bartosz Grzelak csapata hazai pályán szenvedett ötgólos vereséget a DAC-tól, amelyben a magyar válogatott Kalmár Zsolt is pályára lépett.