Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülése szerint a Bundesligában szereplő Union Berlin hamarosan véglegesíti a Leeds United amerikai válogatott középpályásának, Brenden Aaronsonnak kölcsönszerződését.

Az Union Berlin az előző szezonban a negyedik helyen végzett a Bundesligában, és ezzel története során először kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába, míg Aaronson várhatóan távozik a Leedsből, miután csapata az előző szezon végén kiesett a Premier League-ből.

A 22 éves Aaronson tavaly nyáron 32 millió euróért igazolt a Red Bull Salzburgtól a Leeds Unitedhoz. Az amerikai támadó középpályás a 2022/23-as szezonban 40 mérkőzésen egy gólt lőtt és három gólpasszt adott.

Brenden Aaronson ott volt a katari világbajnokságon is Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Érdekesség, hogy a Leeds United előtt Aaronson a Salzburg futballistája volt. Az amerikai támadó középpályás 2021 januárjában Philadelphiából igazolt Salzburgba klubrekordot jelentő 12,7 millió euróért. Ez pont akkor történt, amikor Szoboszlai Dominik elhagyta a csapatot az RB Leipzig hívása miatt.

Aaronson másfél szezon alatt két bajnoki címet nyert az osztrák klubbal, míg az amerikai válogatottban 29 meccsen hét gólnál jár. A piaci értékét 25 millió euróra becsülik.