Messi után újabb Barcelona-legendát igazolt Beckham csapata

Spain V Switzerland - UEFA Nations League Switzerland Nations League fussball futbol zaragoza 2022 national team la romareda spanish national team Sergio Busquets One Person Three quarter lenght UEFA Nations League match Group La Romareda Stadium Septembe
05 Sergio Busquets of Spain during the UEFA Nations League match Group 2 between Spain v Switzerland at La Romareda Stadium in Zaragoza, Spain, on September 24th, 2022. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában szereplő Inter Miami a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a Barcelona korábbi csapatkapitányát, Sergio Busquetset.

A 35 éves középpályás 15 szezont játszott az FC Barcelonában, 722 meccset játszott a klub színeiben, ezzel csak Lionel Messi és Xavi Hernández előzi meg őt meg az örökrangsorban.

Busquets 32 trófeát nyert a csapattal, ezzel ő a klub történetének második legeredményesebb játékosa Messi (35) mögött és Andrés Iniestával (32) holtversenyben.

A 143-szoros spanyol válogatott középpályás 2025-ig szóló szerződést írt alá új csapatával, kijelölt státuszú játékosként, ami lehetővé teszi, hogy a fizetési sapkán kívülre sorolják az MLS-ben.

„Nagy örömmel üdvözlöm Sergio Busquetset az Inter Miamiban.

– mondta az ügyvezető tulajdonos, Jorge Mas.

A világ- és Európa-bajnok Sergio Busquets Miamiba igazolt Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy Sergio eredményeivel rendelkező játékost hozhattunk az Inter Miamihoz.

Sergio egy győztes, egy vezető és egy világklasszis tehetség, és izgatottan várjuk, hogy ő képviselje a franchise-unkat" – tette hozzá Chris Henderson, a labdarúgásért felelős vezető és sportigazgató.

„Ez egy különleges és izgalmas lehetőség, amelyet nagyon izgatottan fogadok. Alig várom, hogy az Inter Miamiban tegyem meg karrierem következő lépését.

Alig várom, hogy segítsek elérni azt a sikert, amire ez az ambiciózus klub törekszik" – mondta a bemutatásakor a Barcelona korábbi legendás játékosa, aki így ismét együtt futballozhat majd jó barátjával, Lionel Messivel.