Verhetetlen magyarok, Szoboszlai visszatért Németországba, botrány a Herthánál

GURISATTI Gréta
Fukuoka, 2023. július 16. Gurisatti Gréta (b) és a kanadai Emma Wright a női vízilabdatorna csoportkörének első fordulójában játszott Magyarország-Kanada mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 16-án. A magyar válogatott 11-10-re legyőzte a kanadai csapatot. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Eb-arany, vb-ezüst, történelmi győzelmek, azaz nem unatkozott, aki a vasárnapot sporttal töltötte. Aki nem így tett, az alábbi cikkünkből megtudhatja, mi történt a világban a vasárnapi perzselő hőségben.

Kezdjük a magyar sikerekkel!

A női junior kézilabda-válogatott sorozatban harmadszor lett Európa-bajnok, ezúttal hibátlan teljesítménnyel, valamennyi mérkőzésüket megnyerve hozták haza az aranyérmet a romániai tornáról. A döntőben esélyt sem adtak a dánoknak.

Rasovszky Kristófot ugyan legyőzte Florian Wellbrock, de a Balatoni Cápa így óriási teljesítménnyel lett ezüstérmes a nyíltvízi úszók 10 kilométeres olimpiai távján a Fukuokában zajló vizes világbajnokságon.

Maradva a Fukuokában, de vízilabdára váltva: a magyar női válogatott végletekig kiélezett csatában nyerte meg első mérkőzését, a Kanada elleni csoportrangadót, amivel alighanem a csoportgyőzelmet is bebiztosította Bíró Attila csapata.

Gurisatti Gréta (b) és a kanadai Emma Wright a női vízilabdatorna csoportkörének első fordulójában játszott Magyarország-Kanada mérkőzésen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ugyancsak sikerrel zárult az első Tippmix Minifoci Magyar Kupa csepeli döntője, amelyet az Origo végig élőben közvetített. Izgalmas meccsek, nagy gólok, és az Airnergy történelmi sikere, ami az évkönyvekbe kerül.

Ahogy az is bekerül az évkönyvekbe, hogy Carlos Alcaraz pályáfutása során először - és aligha utoljára - megnyerte a wimbledoni tenisztornát, öldöklő, több mint négyórás csatában legyőzve a címvédő Novak Djokovicsot.

Miközben Szoboszlai Dominik új csapatával, a Liverpoollal visszatért Németországba, hogy most már úgy isten igazából megkezdje a nagy nyári felkészülést, addig egy másik német csapat, jelesül a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC ausztriában keveredett zűrbe, a fővárosi csapat fiatal kapusát a rendőrök vitték el a csapat szállásáról.

Szoboszlai Dominik mellett a nyár másik legkapósabb magyar focistája kétség kívül Kerkez Milos. A hollan AZ Alkmaar fiatal védőjéért folyó versenyfutásba az eddig biztos befutónak tűnő Lazio mellé úgy tűnik, hogy beszállt a Premier League-ben szereplő Bournemouth is, és ismerve az angol és az olasz csapatok pénzügyi lehetőségei közötti különbséget, aligha lehet kérdéses csata kimenetele.

Botrány botrány hátán! Ilyet is ritkán látni, hogy olasz válogatott focista magyar NB II-es játékossal verekedjen össze a pályán, de az ausztriai Bad Waltersdorfban ez is megtörtént. A vége azonban happy end lett!

Egyesek az ékszíjat dobják le, míg mások a ruháikat, hogy történt az a dublini KingPyn bokszgálán, ahol a közösségi média sztárjai csaptak össze egymással szombaton. Az egyik meccs végén egy női bunyós azzal ünnepelte sikerét, hogy a közönségnek mutogatta meztelen melleit.