Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 2. fordulójában az előző idényben még NB I-es Vasas kisebb meglepetésre 4-3-ra kikapott a Szeged otthonában.

Az élvonalból kiesett Vasas borzalmasan kezdte az NB II küzdelmeit, ugyanis az első fordulóba hazai pályán kapott ki a kupadöntős Budafoktól, így Szegedre mindenképp azzal a szándékkal utaztak, hogy megszerezzék első győzelmüket az idényben.

Ennek megfelelően támadóbban kezdett zuhogó esőben a Vasas, de összességében meglehetősen visszafogott produkciót nyújtott mindkét csapat az első húsz percben. Aztán a félidő derekánál felpörögtek az események és némi meglepetésre az első komoly helyzetéből megszerezte a vezetést a Szeged. Óvári tört be a tizenhatoson belülre, majd egy igazítás után a rövid alsóba lőtt. A gól érezhetően megfogta a fantázia nélkül futballozó angyalföldieket, alig két perccel később pedig már 2-0-t mutatott az eredményjelző a hazaiak javára. Papp Áron vette észre, hogy Uram kint áll a kapujából, és mintegy 18 méterről okosan átemelte a kapus fölött a labdát.

Radó András (j) megszerezte a Vasas első gólját a szezonban, de az angyalföldiek megint kikaptak Forrás: szeged-grosicsakademia

A Szeged a következő percekben könnyedén lezárhatta volna a meccset, kapufát is lőttek a hazaiak, ennek ellenére az első félidő hajrájára a Vasas is mutatott életjeleket: Novothny kapufája adott reményt a jobb folytatásra.

A fordulás után a Vasas teljesen más arcát muatta, nagyobb erőket mozgosított, és a csereként beállt Radó András fejesgóljával szépített – megszerezve ezzel a fővárosi együttes első találatát a szezonban.

A 77. percben egy újabb cserejátékos, Ihrig-Farkas egyelített, miután a fejese a keresztlécről a gólvonal mögé pattant. A Vasas azonban sokáig nem örülhetett, ugyanis alig négy perccel később egy kapu előtti kavarodás után Szilágyi kotorta be közelről a labdát, ezzel visszavette a vezetést a Szeged.

A hajrában ráadásul a Vasas emberhátrányban fejezte be a meccset. Amikor már úgy tűnt, hogy a hazaiak otthon tartják a három pontot, akkor a 91. percben egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt tizenegyeshez jutott a Vasas. A labda mögé Radó állt és nagyon magabiztosan értékesítette a büntetőt. Azonban tartogatott a meccs még fordulatot és a slusszpoén a 94. percben jött: egy kiváló bal oldali beadásra jó ütembe érkezett Borvető, aki mesteri fejessel megszerezte a hazaiak negyedik gólját.

Így a Szeged a második bajnokiját is megnyerte és vezeti a bajnokságot, míg a Vasas továbbra is pont nélkül a tabella tizenhetedik, vagyis utolsó előtti helyén áll.

Merkantil Bank Liga (NB II), 2. forduló:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Vasas FC 4-3 (2-0)
gólszerző: Óvári (26.), Papp (28.), Szilágyi (81.), Borvető (90+4.), illetve Radó (61., 90+2., 11-esből), Ihrig-Farkas (77.)
kiállítás: Szivacski (87. - Vasas)