Vágólapra másolva!
A Peterborough csapatának egykori focistája, Marcus Maddison húsz hónapos börtönbüntetést kapott, miután egy este megtámadott egy 60 éves nőt, akinek eltörte az állkapcsát.

A Peterborough United korábbi labdarúgója 20 hónapos börtönbüntetést kapott, miután megtámadott egy 60 éves nőt. Maddison áldozata elárulta,

hogy az ütés következtében több helyen eltört az állkapcsa, nem tud a szája bal oldalán enni, problémái vannak a fogaival és az ínyével,

ami vérzik - derült ki a peterboroughtoday.co.uk. oldaláról.

Az eset 2022 szeptemberében történt, amikor Maddison egy barátjával iszogatott Darlingtonban. Hajnali 3-kor, mielőtt hazaindultak volna egy utca étterembe mentek, ahol Maddison összetűzésbe került két nővel, anyával és lányával. A nők és a futballista egymás szidalmazták, mire utóbbit barátai arra kérték, hogy menjen haza, de ő maradt. A szóváltás elfajult, a labdarúgó arcon ütötte az idősebbik nőt, aki hátraesett.

Marcus Maddison börtönbe megy Forrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport/NurPhoto/Action Foto Sport

Maddison ügyvédje arra hivatkozott, hogy a férfi alkohol befolyásoltsága alatt állt, valamint, hogy nem volt tisztában a nő korával és sebezhetőségével. Maddison a labdarúgóként végzett munkája miatt már korábban is áldozatul esett az éjszakai szórakozás közbeni agressziónak, és a támadást követően úgy döntött, hogy leszokik az alkoholról. Maddison a letartóztatása után nem nyilatkozott, de később feladta magát a rendőrségen, hogy beismerje tettét.

Maddison a támadás idején a National League North-ban szereplő Darlington csapatában játszott, de október 13-án – kevesebb mint egy hónappal a támadás után – elhagyta a klubot, miután a felek közös megegyezéssel felbontották a szerződését.