Vágólapra másolva!
A minifutball világbajnokságot október 26. és november 4. között rendezik meg az Egyesült Arab Emírségekben, egészen pontosan Ras Al Khaimahban. A magyar válogatott Szerbiával, Portugáliával és Líbiával került össze a H-csoportban. Azóta már az is ismert, hogy melyik csapat ellen mikor lép pályára Nagy Lajos csapata.

A Nemzetközi Minifutball Szövetség a közösségi oldalán tette közzé a világbajnokság pontos menetrendjét. Ebből kiderült, hogy

a magyar válogatott először október 27-én, a világbajnokság második napján lép pályára Portugália ellen 19.45-kor. A csoportkör második fordulójában, október 29-én délelőtt 10.15-kor jön a Líbia elleni összecsapás, végül október 31-én a zárómeccs vár Nagy Lajos csapatára Szerbia ellen 22.15-kor.

Ezt követően szünet nélkül jön a kieséses szakasz, először a legjobb 16 csapat részvételével. Ebből ki is derült, hogy a 32 válogatottat felvonultató tornán a csoportok első két helyezettje jut tovább. A nyolcaddöntő után jön a negyeddöntő, az elődöntők, majd a döntő, utóbbit november 4-én 20 órakor rendezik. Reményeink szerint a magyar válogatott is ott lesz a fináléban.

Októberben vb-re utazik a magyar minifoci-válogatott Forrás: Czifra Mária/Országos Minifutball Szövetség

"A sorsolást Magyarország az első kalapból várhatta, ami egy kedvező helyzetnek tűnhet, de a minifoci világában tudjuk, hogy senki nem mehet biztosra. A csoportellenfelek közül a szerbek kiemelkednek, akikkel rendkívül szoros csatát vívott a válogatottunk a kassai Európa-bajnokságon, melyet büntetőkkel sikerült abszolválni.

A magyar csapat számára elsődleges és alapvető cél a továbbjutás" - mondta Barabás Miklós, a magyar minifutball-válogatott csapatkapitánya.

Íme, a teljes program: