A Messiéket megalázó edző a női foci-vb-n is elképesztő csodát akart tenni - videó

Hervé Renard
France's coach Herve Renard comforts a player after defeat during the Australia and New Zealand 2023 Women's World Cup quarter-final football match between Australia and France at Brisbane Stadium in Brisbane on August 12, 2023. (Photo by WILLIAM WEST / AFP)
Vágólapra másolva!
A társrendező ausztrál válogatott egy elképesztően fordulatos büntetőpárbaj után legyőzte a franciákat és bejutott az elődöntőbe az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokságon.

A házigazda csapat a szombati negyeddöntőben gól nélküli 120 perc után, hallatlanul izgalmas 11-espárbajban győzte le a francia együttest Brisbane-ben, és története során először került a négy közé.

A francia szövetségi kapitány, Hervé Renard, aki a katari világbajnokságon a Lionel Messi vezette, későbbi vb-győztes argentin válogatottat legyőző szaúdiak akkori edzője volt, a 123. percben 0-0-nál kapust cserélt.

A cserekapus, a két büntetőt is megfogó Solene Durand lehetett volna a hős a tizenegyespárbajban, de a rúgók többször is vétettek, így a franciák kiestek.

Hervé Renard csapata végül elbukott, a franciák drámai büntetőpárbaj után estek ki Forrás: AFP/William West

Érdekesség, hogy az ausztrál kapus már az ötödik párban berúghatta volna a csapatát az elődöntőbe, ám kihagyta a büntetőjét. A kilencedik francia rúgó pedig először hibázott, de videózás után újrarúgatta a bíró, majd ismét kivédte lövését az ausztrál kapus. A dráma ezt követően csak fokozódott, mert kivédte a francia kapus is a 9. ausztrál büntetőt, majd a 10. francia kapufát lőtt, a 10. ausztrál viszont gólt, így a házigazda jutott tovább.

Az elődöntőben az ausztrálok Angliával vagy Kolumbiával csapnak össze szerdán Sydneyben, a másik ágon Spanyolország és Svédország csatázik kedden Aucklandben.