Szoboszlait imádják, Pérezt gyűlölik, Neymar eközben a világ pénzét teszi el

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Dominik Szoboszlai of Liverpool in action at the team bench during the pre-season friendly match between Bayern Munich and Liverpool at National Stadium on August 2, 2023 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Annyi minden történt egy nem túl izgalmasan induló hétfőn, hogy nem csodálkozunk, ha nem tudta követni az eseményeket. Most segítünk, hogy képbe kerüljön a legfontosabb történéseket illetően.

Míg a Chelsea elleni 1-1-es meccsen remek játékkal bemutatkozó Szoboszlai Dominik Insta-bejegyzését imádják, és már több mint 300 ezer kedvelést kapott, addig a Forma-1-es Red Bull csapat mexikói pilótájára, Sergio Pérezre valóságos gyűlöletcunami zúdult egy megszólalása után.

Nincs fék a szaúdi bajnokság átigazolási piacán: minden jel szerint hamarosan bejelentik, hogy a PSG brazil világsztárja, Neymar aláír az al-Hilal csapatához. Egyes források már azt is tudni vélik, mennyit fog keresni a szaúdi bajnokcsapatnál, de bennünk van annyi jóérzés, hogy inkább nem írjuk le. Ellenben azt igen, hogy az Európa-bajnok olasz csapatot elhagyó Roberto Mancini is öles léptekkel tart a szaúdi ligába.

Itthon a Ferencváros szereplése tartja izgalomban a drukkereket, a zöld-fehérekkel kapcsolatban mindenki azt találgatja, hogy mi lesz az edzői székben ülő Máté Csaba sorsa. Most újabb sztáredző neve került elő a kalapból, amit a klub nagyon helyen nem kommentál.

Kettőt pislogunk és máris kezdődik az év legnagyobb nemzetközi sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság, amelynek utcai versenyei is káprázatos szórakozást ígérnek. Egyrészt, mert ingyen lehet megnézni a maratonfutás és a gyaloglás világsztárjait, másrészt, mert olyan közvetítés lesz a tévében, amilyen korábban még soha nem volt, harmadrészt pedig egy óriási fesztivált szerveznek a versenyek köré a rendezők.

Ha már az előbb elsütöttük a káprázatos szót: tudta, hogy férjhez ment a magyar női vízilabda-válogatott olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes gyönyörű klasszisa, Gurisatti Gréta? Pedig, de.

Azon még mi magunk is meglepődtünk, hogy dobálja a triplákat egy törpenövésű kosaraszseni, érdemes kattintani, annyit mondhatunk.

Két egészen másként szomorú hír a végére: a gliwicei olimpiai selejtező tornán második meccsét is elvesztette a magyar férfi kosárlabda-válogatott, így Sztojan Ivkovics csapatának már csak minimális esélye maradt, hogy továbbjusson a csoportból.

Ez pedig igazából nem is szomorú, hanem dühítő, érthetetlen és megmagyarázhtatlan, hogy tehették ezt egy haldoklóval a világhír hajszolása közben.