Vágólapra másolva!
A Manchester Cityvel Bajnokok Ligáját nyerő Erling Haaland és Kevin De Bruyne, illetve az argentin válogatottat világbajnoki aranyéremig vezető Lionel Messi lesz az elmúlt idény legjobb játékosa az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA).

A csütörtökön bejelentett hármas listán a norvég csatár Haaland és a belga középpályás De Bruyne egyaránt triplázott a - szerda óta Európai Szuperkupa-győztes - Cityvel, a BL mellett az angol bajnokságot és az FA Kupát is megnyerték.

A nyáron Messi az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő Inter Miamihoz szerződött, utolsó évében a Paris Saint-Germainnel "csak" francia bajnoki címet ünnepelhetett, a Bajnokok Ligájában és a hazai kupában viszont már a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Az argentin válogatottal ellenben szárnyalt, ő lett a katari vb legértékesebb játékosa, hét góljával pedig a hőn áhított aranyéremhez segítette az Albicelestét.

Messi még egy komoly európai díjat nyerhet Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az edzők közül a City spanyol trénere, Josep Guardiola, az Internazionalét BL-döntőig vezető olasz Simone Inzaghi, valamint a Napolival olasz bajnokságot nyerő honfitársa, Luciano Spalletti került a legjobb háromba.

A női játékosok és edzők hármas listáját jövő héten jelentik be, miután vasárnap zárul Spanyolország és Anglia fináléjával az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló világbajnokság.

A kategóriák győzteseit a nyár utolsó napján jelentik be, a Bajnokok Ligája csoportkörének monacói sorsolásán.