Ronaldo és Neymar megvásárlása után a szaúdiak a Bajnokok Ligájában akarnak játszani

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL HEADSHOT SHADES EYES WITH HAND
In this handout picture released by the Saudi Al-Hilal football club on August 15, 2023, Brazilian forward Neymar poses for a picture in the team's uniform during a signing ceremony in Paris. Brazil forward Neymar has signed for Saudi Arabia's Al-Hilal from Paris Saint-Germain, the clubs announced today, joining Cristiano Ronaldo and Karim Benzema as the latest big name lured to the oil-rich Gulf state. (Photo by Saudi Pro League / AFP) / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by - has been modified in AFP systems in the following manner: [in Paris] instead of [in Riyadh]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
Vágólapra másolva!
Az olasz Corriere dello Sport értesülése szerint a Szaúdi Labdarúgó Szövetség azt szeretné, ha 2024 őszétől kezdve egy szaúdi csapat szabadkártyával elindulhatna az európai Bajnokok Ligájában.

A Magyar Nemzet az olasz sportlapra, a Corrierre dello Sportra hivatkozva számolt be arról, hogy a szaúdi liga vezetői a napokban összegyűltek az Arab Labdarúgó-szövetség rijádi székházában, hogy formába öntsék az elképzelésüket: a bajnokság egyik csapata szerepelhessen a Bajnokok Ligájában. Az európaiban, természetesen, mert hogy az ázsiai Bajnokok Ligája már évek óta létezik. A kérelmet a sorozat kiírójának, az Európai Labdarúgó-szövetségnek, az UEFA-nak postáznák. Sőt, ha az elképzelés kiszivárgott a sajtóban, biztosan lehetünk benne, hogy ha nem is hivatalos formában, már az UEFA is értesült a dologról.

Cristiano Ronaldo a nyáron még nevetség tárgyává vált, amikor az arab sajtónak adott interjúban arról beszélt, hogy a szaúdi már most erősebb bajnokság, mint az észak-amerikai MLS, és hamarosan a világ ötödik legerősebb ligája lehet. A nyáron sok minden megváltozott.

Neymar a szaúdi bajnokság legújabb ékköve Forrás: AFP/-

Őt követve sztárok egész sora igazolt a szaúdi csapatokhoz: Sadio Mané, Karim Benzema, N'Golo Kanté, Rijad Mahrez, Roberto Firmino, Fabinho, Kalidou Koulibaly, Edourd Mendy, Jordan Henderson, Szergej Milinkovics-Szavics, legutóbb pedig Neymar.

A tervekről egyelőre csak ennyi került nyilvánosságra, hogy az arab klubok szabadkártyát szeretnének az egyik szaúdi csapatnak, s a szaúdi liga akár már a következő idénytől csatlakozna a Bajnokok Ligájához. Pénzről egyelőre nem esik szó, de ne legyenek kétségeink afelől, hogy a szaúdi liga jelentős összeggel támogatná a részvételét az UEFA égisze alatt futó BL-ben.