Meghalt a Serie A rekorder edzőlegendája

Ascoli v Padova - Serie B Ascoli Padova Soccer Timcup Football Match Competition Picture Photography Horizontal Composition Action Serie B Serie BKT Lega Serie B Carlo Mazzone head coach Horizontal SPORT TEAM SPORTS
Carlo Mazzone head coach celebrate the 120 years of Ascoli Calcio 1898 during the Italian Serie B 2018/2019 match between Ascoli Calcio 1898 FC and Calcio Padova at Cino e Lillo Del Duca stadium on November 10, 2018 in Ascoli Piceno, Italy. (Photo by Danilo Di Giovanni/NurPhoto) (Photo by Danilo Di Giovanni / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
86 éves korában meghalt Carlo Mazzone, az olasz labdarúgó élvonal, a Serie A történetének egyik legnagyobb edzője.

Bár az olasz fociban római származása erős dialektusa miatt Sor Carletto és Sor Magara néven ismert szakembernek nem voltak hangos sikerei pályafutása során, mégis megkerülhetetlen személyisége a Serie A történetének. Ha másért nem, már azért, mert 792 (plusz öt a rájátszásokban) meccsével a mai napig rekordernek számít az olasz élvonalban.

1993-tól három idényen át volt az AS Roma edzője, az ő irányítása idején szilárdította meg a helyét a csapatban Francesco Totti.

2000 és 2003 között a Brescia edzője volt, és olyan játékosok szerepeltek egy időben a kezei alatt, mint Roberto Baggio, Luca Toni és Pep Guardiola.

1968-tól 2006-ig tartó pályafutása során 11 különböző klub kispadján fordult meg, volt, ahol többször is. A legtöbb időt, tizenegy évet az Ascoli kispadján töltötte, nem véletlen, hogy 2019-ben, ugyanabban az évben, amikor beiktatták az olasz foci hírességeinek csarnokába, róla nevezték el a Lillo Del Duca stadion egyik lelátóját Ascoli Picenóban.