Botrány az NB I-ben: megalázták a DVTK-szurkolókat a Zalaegerszeg elleni meccsen

ZTE, DVTK
Zalaegerszeg, 2023. augusztus 18. A zalaegerszegi Eduvie Ikoba (k), valamint a diósgyőri Szatmári Csaba (b) és Gera Dániel (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott ZTE FC-Diósgyőri VTK mérkőzésen a ZTE Arénában Zalaegerszegen 2023. augusztus 18-án. MTI/Katona Tibor
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 4. fordulójának péntek esti mérkőzésén a Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re kikapott az újonc Diósgyőrtől. A meccset megelőzően a biztonsági szolgálat a vendégszurkolókat méltatlan módon kezelte, a történtekre a DVTK elnöke, Sántha Gergely is reagált.

A mérkőzést megelőzően a biztonsági szolgálat nem csak az ultra szurkolókat, hanem azokat a drukkeket is méltatlan módon kezelte, akik gyermekeikkel együtt érkeztek a mérkőzésre: a beléptetésnél velük is levetették cipőiket, ruháikat és mindenkitől elvették az aprópénzt, de még napszemüvegeket is. Sántha Gergely, a DVTK elnöke is reagált a történtekre.

A DVTK-stadionban amellett, hogy rendkívül kedvező jegyárak fogadják a 18 év alatti mind hazai, mind vendég szurkolókat, nagyon gyakran a mérkőzések előtt gyerek- és családi programokkal várjuk a vendégeinket a stadion mellett" - nyilatkozta Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

Sántha Gergely értetlenül áll a történtek előtt Forrás: DVTK

A klubvezetés tagjai is természetesen Zalaegerszegen tartózkodtak, így első kézből értesültünk a történtekről, illetve a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda képviselői és családos szurkolók is megkeresték a klubot, hogy beszámoljanak a nem mindennapi eseményekről. A DVTK-nak van az egyik legnagyobb és legjobb szurkolótábora az országban: a bajnokság első fordulójában nálunk volt a legtöbb szurkoló, közel 8000-en, a második fordulóban, Mezőkövesden teljesen megtöltötték a vendégszektort és egyik mérkőzésen sem merült fel probléma velük.

folytatta a klubvezető.

A Szurkolói Koordinációs Iroda által megfogalmazott kérdéseket ezért hivatalosan elküldjük a zalaegerszegi klubvezetőknek" - fogalmazott a DVTK elnöke.

A DVTK 3-1-re nyert a ZTE otthonában Forrás: MTI/Katona Tibor

"Úgy gondolom, hogy a labdarúgás minden szereplőjének az a legfontosabb célja, hogy minél több fiatal szeresse meg sportolóként vagy szurkolóként ezt a csodálatos sportot.

Azt már most megígérhetem, hogy mi a zalaegerszegi gyerekeket a két csapat decemberi, diósgyőri mérkőzésén forró teával és DVTK-csokival fogjuk várni" - zárta gondolatait Sántha Gergely.