Vágólapra másolva!
Csütörtök este a magyar bajnok Ferencváros 4-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius vendégeként az Európa Konferencia-liga-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén. A találkozó után Máté Csaba, a Fradi edzője az M4 Sport kamerája előtt elmondta, hogy csapata több gólt is lőhetett volna, de egy négygólos győzelem után nem szabad telhetetlennek lenni.

„Több helyzetünk volt, mint amennyire előzetes számítottunk. Persze, ez annak is köszönhető, hogy az ellenfél megfogyatkozott és tíz emberrel voltak, így valamennyire feladták a meccset.

Készültünk, rá hogy labdát szerzünk az ellenfél térfelén, szerencsére ebből lettünk gólokat is. Örülök, hogy ennyiszer be tudtunk találni egy nemzetközi mérkőzésen.

Máté Csaba, a Ferencváros edzője Forrás: Fradi.hu/Molnár Ádám

Pesci góljának is nagyon örülök.

– értékelt a találkozó után a Ferencváros edzője, aki hangsúlyozta, hogy a visszavágó helyett most a Paks elleni meccs a legfontosabb. Máté Csaba végül külön köszönetet mondott a Fradi-szurkolóknak, hogy elkísérték a csapatot és buzdították a játékosokat.

A Fradi edzője ezt követően azt mondta a mérkőzés után sajtótájékoztatón, hogy a sportban nem szabad korán kimondani a végső sikert, de a csapata valóban óriási lépést tett a továbbjutás felé.

Az első félidőben többször is lehetett látni, hogy a játékosok nehezen viselik a furcsa bírói ítéleteket. Az Origo kérdésére a Fradi edzője azt mondta, hogy ez nem zavarta meg a játékosokat.

A második gól után érezni lehetett, hogy felszakadt bennük ez a feszültség, onnantól nyugodtabb lett a játék." - tette hozzá a Fradi edzője.

A budapesti visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc továbbjutója főtáblás lesz a harmadik számú európai kupasorozatban.