Pofon Szerbiának: Dibuszt és a magyar válogatottat dicsérik a szerb lapok

VARGA Barnabás; KOSTIC, Filip; PAVLOVIC, Strahinja, Belgrád, Európa-bajnoki selejtező, G csoport, Szerbia - Magyarország, mérkőzés, belgrádi Rajko Mitic, Stadion, 2023. 09. 07.
Belgrád, 2023. szeptember 7. Varga Barnabás (b), a magyar, valamint Filip Kostic (j) és Strahinja Pavlovic, a szerb válogatott játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A legnagyobb példányszámú szerbiai sportnapilapok szidják a szerb válogatottat, és dicsérik a magyarokat a Szerbia–Magyarország Eb-selejtezős mérkőzés után.

– olvasható a szerb Szportszki zsurnal mérkőzésről szóló összegzésben.

Belgrád, 2023. szeptember 7. Varga Barnabás (b), a magyar, valamint Filip Kostic (j) és Strahinja Pavlovic, a szerb válogatott játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt


– ezzel a címmel számolt be a 2–1-es magyar győzelemmel végződő mérkőzésről a Szerbiai Rádió és Televízió honlapja. Az állami televízió tudósítása kiemeli, hogy „Varga Barnabás a 34., Willi Orbán pedig a 36. percben lőtt gólt, s mindkét esetben a szerb védelem részéről semmilyen reakció nem érkezett, sem Vargát, sem Orbánt nem akadályozták meg a lövésben - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

– ezzel a címmel indított a Blic napilap internetes kiadása, amely a mérkőzés előtti beharangozójában még azt írta, hogy „Vlahovics és Mitrovics főzik majd a magyar gulyást", de mint kiderült, ebből semmi nem lett, éhen és pont nélkül maradtak a szerbek.

„Szerbia az Európa-bajnokság selejtezőjében egy nagyon fontos mérkőzést veszített el, méghozzá Belgrádban. Nem a magyar válogatott volt a mérkőzés esélyese, de Rossi kiválasztottjai jobbak voltak, és 2–1-re nyertek, méghozzá úgy, hogy két perc alatt fordítottak" – írja a Blic.

– írja a Nova portál sportrovatának újságírója, amely szerint „a szerb válogatott folytatta a gyenge szereplését a 2024-es Európa-bajnokság G csoportjában (utalva ezzel arra, hogy Sztojkovics kiválasztottjai az előző fordulóban az utolsó utáni másodpercben mentettek pontot Bulgária ellen.