Halál Greenwoodra! kórus fogadta első spanyolországi meccsén az angol focistát

Getafe CF: New Signings Mason Greenwood, Diego Rico And Oscar Rodriguez NurPhoto Soccer Club Soccer Mason Greenwood Diego Rico Oscar Rodriguez Getafe CF Madrid September 5 2023 DAX Images/NurPhoto Sports uniform Jersey World Sports jersey person sport ven
New signings Mason Greenwood, Diego Rico and Oscar Rodriguez during their unveiling as Getafe CF new player at Coliseum Alfonso Perez in Madrid, Spain, on September 5, 2023. (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol válogatott támadó, Mason Greenwood bemutatkozott a spanyol élvonalban szereplő Getafe színeiben, és máris kitört a botrány a La Ligában.

A párkapcsolati erőszak vádjával 2022. január 30-án letartóztatott 22 éves támadó 20 hónap után léphetett ismét pályára, miután klubja, a Manchester United kölcsönadta a spanyol élvonalban szereplő Getafe együttesének. A spanyol csapatot rengeteg támadás érte a játékos szerződtetése miatt, aki a hétvégén az Osasuna ellen pályára is lépett.

A 77. percben beálló Greenwoodot hazai részről taps és biztatás fogadta, az Osasuna drukkerei azonban "Halál Mason Greenwoodra!" rigmussal fogadták, ami miatt a La Liga eljárást indított a pamplonai klub ellen.

Az Osasuna ezője, Jogoba Arrasate a találkozót követően a The Athleticnek sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, hangsúlyozva, hogy Greenwood egyrészt remek futballista, másrészt pedig az angol bíróság már hozott egy ítéletet (a játékossal szemben minden vádat ejtettek), amit tiszteletben kell tartani. Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy nekik sem estek jól a hazai oldalról az Osasunának kiabált sértő rigmusok.