Elképesztő mérföldkőhöz érkezett a Bayern München világbajnok legendája

Bayern Munich - Manchester United Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
20 September 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Champions League, Bayern Munich - Manchester United, Group stage, Group A, Matchday 1, at Allianz Arena. Thomas Müller of Munich warms up. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Thomas Müller, a Bayern München támadója lett a harmadik olyan játékos a labdarúgó Bajnokok Ligája történetében, aki - Cristiano Ronaldo és Iker Casillas után - az elsőszámú európai klubsorozatban elért száz győztes meccset - írta csütörtöki összegzésében a futball históriájával és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) a BL-csoportkör szerdai játéknapját követően.

A 34 éves csatár csereként jutott szóhoz a bajorok mérkőzésén, amelyen a német vezetőedző, Thomas Tuchel eltiltása miatt a másodedző Lőw Zsolt irányította hazaiak 4-3-ra nyertek a vendég Manchester United ellen. Müller 143. BL-fellépésén ünnepelhette a századik győzelmet, ebben a mutatóban a jelenleg Szaúd-Arábiában játszó portugál Ronaldo (115 nyertes meccs) és a már visszavonult spanyol kapus, Casillas (101) jár előtte.

A Bayern az elmúlt húsz szezonját mindig győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligájában. Az IFFHS a vesztes angol gárdát illetően pedig azt emelte ki, hogy a Manchester United mindössze második alkalommal kapott négy gólt BL-mérkőzésen, miután 1994. november 2-án az FC Barcelona mért rá 4-0-s vereséget.

Az MU-nak tovább romlott szeptemberi mérlege is: az együttes egymást követő harmadik találkozóján kapott legalább három gólt, a müncheni 4-3 előtt angol bajnokin az Arsenallal és a Brightonnal szemben maradt alul egyformán 3-1-re.

A lisszaboni Benfica, amely ellen vendégként nyert 2-0-ra a Salzburg, az első olyan csapat lett a Bajnokok Ligája történetében, amelyből már a mérkőzés első 15 percében egy játékost kiállítottak és két büntetőt is megítéltek ellene. Az osztrák gárda - 21 éves és 183 napos átlagával - minden idők legfiatalabb BL-kezdőcsapatát állította ki a portugál együttes otthonában.