Óriási luft után elképesztően bizarr gólt lőtt az MTK focistája Újpesten

2023.09.23. 21:32

A labdarúgó NB I hetedik fordulójának fővárosi rangadóján az újonc MTK Budapest 2-0-ra legyőzte az Újpestet a Szusza Ferenc Stadionban, és ezzel a tabella élére ugrott.

Kifejezetten jó iramban kezdődött a mérkőzés, de helyzete eleinte csak az MTK-nak volt, amelyben Németh Krisztián nem találta el a kaput, miután nagyszerű labdaátvétele és csele után ziccerbe került. A lila-fehérek beadásokkal és távoli lövésekkel próbálkoztak, ezek azonban nem okoztak komoly veszélyt. Ami nem sikerült a hazaiaknak, az összejött a vendégeknek, mert Bognár pontos lövése utat talált az újpesti kapuba. Ezt követően is a kék-fehérek akarata érvényesült, de a szünetig nem tudták növelni az előnyüket.

Térfélcserét követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az Újpest, amely ebben a periódusban nemcsak mezőnyben uralta a játékot, hanem helyzeteket is kidolgozott, a befejezésekbe viszont rendre hiba csúszott, ritkább esetben pedig Demjén védett. Hiába érett a hazai gól, mégis az MTK döntötte el az összecsapást, amihez a kapus Banai nagy hibája is kellett, mert miután Németh lyukat rúgott, ez őt is annyira megzavarta, hogy az MTK csatára végül mégis el tudta mellette vinni a labdát. A 37-szeres magyar válogatott csatár bizarr gólját ide kattintva nézheti meg. 

Németh Krisztián betalált, újpesti győzelmével élre állt az NB I-ben az MTKForrás: MTI/Hegedüs Róbert

Az utolsó tíz percben ismét beszorította riválisát az Újpest, amely végül még szépíteni sem tudott, mert Demjén többször is nagyot védett a hajrában. 

A kék-fehérek sorozatban negyedik sikerükkel a tabella élére ugrottak, míg a lila-fehérek ebben az idényben először kaptak ki hazai pályán.

Ajánlataink