Gyönyörű gólok és elképesztő dráma a Diósgyőr és a Debrecen rangadóján - videó

2023.09.23. 18:56

A labdarúgó NB I 7. fordulójában az újonc Diósgyőr hazai pályán 3-1-re nyert a Debrecen ellen, és ezzel a tabella élére ugrott.

Az ötödik percben Dzsudzsák távoli lövését kellett védenie Senticnek, aki vetődés közben durván beverte magát a bal kapufába, ezért ápolni kellett, de tudta folytatni a játékot. A 20. percben Bárány 15 méteres lövését védte a DVTK kapusa, majd a hazaiak előtt is adódott egy helyzet, de Permanbuco lökete után a Milosevicről kipattanó labdát Edomwonyi csak a kapu fölé tudta emelni.

A 31. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr, szép támadás után Lukács ívelt a védők között kibújó Holdampfhoz, aki estében védhetetlenül lőtt a kapuba. Nyomott az egyenlítésért a DVSC, a szünet előtt Loncar hámozta át magát a védőkőn, de a rövid sarokra küldött lövésénél Sentic a helyén volt. A félidő előtt aztán jött az újabb debreceni sokk, Lukács zseniális pöccintése után Pernambuco lőtt a bal alsóba.

A DVTK első félidőben lőtt góljait a linkre kattintva megtekintheti.

A diósgyőri Pernambuco (balra) lőtte a hazaiak második góljátForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az 51. percben Dzsudzsák 28 méteres szabadrúgását kellett védenie Senticnek, továbbra is remek iramú és eseménydús mérkőzést láthattak a szurkolók. Az 58. percben Lukács a két gólpassza után egy nagy góllal lezárhatta volna a meccset, ám a kapujából kimozduló Milosevic hibáját nem tudta kihasználni és jócskán fölé bombázott. A 62. percben ismét életerős átlövéssel kínálta meg Dzsudzsák a DVTK kapusát, aki ismét bravúrral védett. A 64. percben aztán jött a szépítés, Bárány szenzációs mozdulattal, sarokkal húzta be a kapuba Ferenczi beadását.

A hajrában óriási elánnal nyomott a DVSC, amely kapufát is lőtt, de a 91. percben Acolatse 17 méterről gyönyörűen lőtt a bal alsóba, így a Diósgyőr 3-1-re nyerte a keleti rangadót, sikerével pedig a tabella élére ugrott.

Ajánlataink