Eszméletlenül esett össze a pályán a holland csapat kapusa - videó

fbl TOPSHOTS Horizontal
Waalwijk's Dutch goalkeeper Etienne Vaessen is carried on a stretcher after he collapsed during the Dutch Eredivisie match between RKC Waalwijk and Ajax Amsterdam at the Mandemakers Stadium in Waalwijk on September 30, 2023. The Dutch league match between RKC Waalwijk and Ajax Amsterdam has been called off for good after the home team's goalkeeper Etienne Vaessen collapsed and had to be resuscitated on the pitch, ANP reported on September 30, 2023. (Photo by Olaf Kraak / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A hajrában félbeszakadt a Waalwijk-Ajax Amsterdam mérkőzés a holland labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján, mert a hazaiak kapusa, Etienne Vaessen ütközött Brian Brobbeyvel, a vendégek támadójával és mozdulatlanul a földön maradt.

Frank van Mosselveld, a Waalwijk igazgatója úgy nyilatkozott a NOS televízióban, hogy az orvosi stáb azonnal megkezdte az újraélesztést, de kiderült, hogy az ütközéstől vesztette el az eszméletét a 28 éves játékos, akit később kórházba szállítottak.

"Szívproblémára lehetett gondolni, de úgy tűnik, nem az" - mondta van Mosselveld, hozzátéve, hogy Brobbery - aki lendületből keresztülfutott a vetődő Vaessenen - gyakorlatilag kiütötte a kapust, aki visszanyerte eszméletét, mielőtt hordágyra tették volna, ugyanakkor nem tudta, hogy mi történt vele és hogy hol van.

A kezelés alatt a könnyeikkel küszködő játékosok körülállva eltakarták a földön fekvő kapust.

Az Ajax utóbb közösségi oldalán üzent neki: "Velde vagyunk, Etienne".

A meccset 3-2-es Ajax-vezetésnél a 84. percben lefújták.