Döbbenet: 13 éves focista lépett pályára a felnőttek között - videó

2023.10.02. 15:14

A Sacramento Republic FC játékosa, Da'Vian Kimbrough 13 évesen, 7 hónaposan és 13 naposan lépett pályára a Las Vegas Lights FC ellen az amerikai másodosztálynak számító USL-ben, ezzel a legfiatalabb játékos lett, aki az Egyesült Államokban profi focistaként debütált.

A BBC beszámolója szerint a 2010-ben született Da'Vian Kimbrough a Las Vegas Lights FC elleni bajnoki 87. percében állt be csereként a Sacramento Republic FC együttesébe. Ezzel pedig történelmet is írt a mindössze 13 éves játékos, mivel ezzel ő lett a legfitalabb játákos Amerikában, aki bemutatkozott a profik között.

Nem helyezünk rá nyomást. Szó sincs arról, hogy ilyen idős korában kezdő lesz. Azt szeretnénk, hogy a megfelelő tempóban fejlődjön" - mondta a Sacramento elnöke, Todd Dunivant.

Da'Vian Kimbrough öt hónappal ezelőtt is megdöntött már egy rekordot: korábban ugyanis nem kapott az Egyesült Államokban profi szerződést egy ennyire fiatal játékos.

A korábbi rekordot Axel Kei tartotta, aki 13 éves, kilenc hónapos és kilenc napos volt 2021 októberében, amikor a Real Monarchs színeiben szerepelt. A Sacramento vasárnap 2-0-ra győzte le a Las Vegast.

Ajánlataink