Vágólapra másolva!
A rákbetegséggel vívott hosszú küzdelem után, 79 éves korában elhunyt a Manchester City korábbi futballistája és elnöke, Francis Lee.

A tavalyi szezonban triplázó angol klub a hivatalos holnapján számolt be a szomorú hírről. A korábbi angol válogatott csatár pályafutása során játszott a Bolton és a Derby County csapatában is, utóbbival 1975-ben angol bajnoki címet nyert, de karrierje legsikeresebb időszakát a Manchester Citynél töltötte, ahol összesen 330 meccsen lépett és 148 gólt szerzett. A Citynél 1967 és 1974 között egyszer nyert bajnokságot, FA-kupát, Ligakupát és Kupagyőztesek Európa Kupáját.

Lee számos egyéni díjat nyert pályafutása során, többek között az év játékosa volt a Manchester Citynél 1970-ben, 1972-ben pedig megkapta az aranycipőt, amit minden évben az angol első osztály legjobb góllövőjének ítélnek oda. Az angol válogatottban 27 meccsen lépett pályára, ezeken tízszer volt eredményes, és szerepelt az 1970-es világbajnokságon is. Az egykori remek támadó 1976-ban fejezte be profi pályafutását, majd 1994-től négy éven át a manchesteri klub elnöke volt.