Dárdai Pál fia gólpasszt adott, rangadót nyert a Hertha - videó

FC Schalke 04 - Hertha BSC Sports 2. Bundesliga soccer Horizontal
08 October 2023, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Soccer: 2nd Bundesliga, FC Schalke 04 - Hertha BSC, Matchday 9, Veltins Arena. Hertha's Fabian Reese (r) celebrates with Márton Dárdai over his goal for 2:0. Photo: Bernd Thissen/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 2-1-re nyert a Schalke otthonában.

Akárcsak az előző fordulóban, most is csak Dárdai Márton kezdett a Dárdai családból, ugyanis Dárdai Pál legidősebb fia, a 24 éves Palkó súlyos sérülést szenvedett, így meg kellett műteni, míg 17 éves Bence csak a kispadon kapott helyet, és ezúttal nem is kapott lehetőséget.

Dárdai Márton gólpasszal járult hozzá a Hertha győzelméhez Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Thissen

Az első félidőben a berlini együttes sokkal jobban futballozott, több nagy helyzetet is kidolgozott, ám a vezetést csak a 41. percben sikerült megszereznie Smail Prevljak révén. A Schalkénak az első játékrészben kaput eltalált lövése sem volt.

A fordulás után gyorsan tovább növelte előnyét a Dárdai-csapat: az 51. percben Dárdai Márton egy zseniális passzal ugratta ki a bal szélen Fabian Reese-t, aki egy szép csel után betört a tizenhatoson belülre és kegyetlenül kilőtte a rövid alsó sarkot.

A 70. percben aztán Dárdai Pálnak kényszerűségből le kellett cserélnie középső fiát, aki megsérült.

A hazaiak a hajrában szépítettek, de a 85. percben emberhátrányba kerültek, így az utolsó percekre már esélyük sem maradt az egyenlítésre. Győzelmével a Hertha feljött a tabella kilencedik helyére, míg a gelsenkircheni csapat jelenleg az osztályozót jelentő 16. helyen áll.