Vágólapra másolva!
Fiola Attila, a Fehérvár FC labdarúgója egyértelműen a győzelmet tűzte ki célul a magyar válogatott szerbek elleni szombati találkozójára az Európa-bajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában.

- idézte a 33 éves védőt a Fehérvár FC honlapja. Fiola kiemelte mennyire fontos számukra, hogy ismét teltház előtt léphetnek pályára, mivel a nemzeti csapat legutóbbi három, szerbek elleni tétmeccse zárt kapus volt.

Fiola Attila Fotó: Csudai Sándor - Origo


- mondta Fiola, aki térdsérülése után éppen a szerbek elleni szeptemberi, idegenbeli rangadón kapott lehetőséget a válogatottban.

- hangsúlyozta Fiola. A nemzeti együttes egyik legnagyobb erőssége az volt az eddigi négy Eb-selejtező mérkőzésen,

hogy a védelme rendkívül stabil volt, mindössze egyetlen gólt kapott.

Most viszont éppen a hátsó alakzat összeállítása okozhatja a legnagyobb fejtörést az immár magyar állampolgársággal is rendelkező szövetségi kapitánynak,

mivel a védelem vezére, Willi Orbán térdsérülése miatt nem bevethető.

A problémát csak fokozza, hogy a másik két állandó kezdőnek számító belső védő közül a nyáron Hoffenheimbe igazolt Szalai Attila alig kap játéklehetőséget a klubjában, ami igaz az elsőszámú helyettesnek tekinthető ferencvárosi Botka Endrére is.

A telt házas Puskás Arénában szombaton 20.45-kor a francia Francois Letexier sípjelére kezdődik a magyar-szerb csoportrangadó, amelyet az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetít.