Vágólapra másolva!
A Football League World nevű angol szakportál egy listát állított össze azokról a labdarúgókról, akik a harmadosztályban játszanak, de ennél színvonalasabb ligában lenne a helyük. A listán előkelő helyre került a magyar válogatott Callum Styles is.

A Transfermarkt adatai szerint a 16-szoros válogatott középpályás

a League One második legértékesebb játékosa

a maga 3,5 millió eurós piaci értékével.

A Barnsley 23 éves focistája a 2020-21-es szezonban kulcsszerepet játszott a másodosztály rájátszásába jutó csapatnak, ám egy évvel később a klub kiesett a harmadosztályba. Styles viszont nem követte oda a csapatot, és kölcsönben a Championshipben szereplő Millwallhoz került, amellyel 8.-ként zárt.

Nyáron azonban a kölcsönszerződése lejárt, így visszakerült a továbbra is harmadosztályú Barnsley-hoz, amelynek az egyik legjobb játékosa. Sőt, Styles az egész bajnokságnak az egyik legjobbja, a footballleagueworld.com pedig

elsőként említi azok között, akiknek a League One helyett a másodosztályban kellene futballoznia a játéktudása alapján.

Callum Styles a Barnsley és a League One egyik legjobbja Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

– idézte a szakportált a csakfoci.hu.

A magyar válogatott focista leigazolása korábban több angol csapatnál és többek között a magyar bajnok Ferencvárosnál is felvetődött, de végül az őszi idényt az angol harmadosztályban kell lejátszania.

Styles a tabella 5. helyén álló Barnsley-ban eddig a szezonban 11 bajnokin 775 percet játszott, ezeken 3 gólt és 1 gólpasszt jegyzett.