Vágólapra másolva!
A Ferencváros bejutott a labdarúgó MOL Magyar Kupába nyolcaddöntőjébe, miután őrült meccsen, hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte a Puskás Akadémia csapatát a Groupama Arénában.

A Puskás Akadémia nem kisebb csodára készült, minthogy egy naptári éven belül harmadszorra győzze le a magyar bajnokot, hiszen márciusban és augusztusban is 2-1-re tudtak nyerni a felcsútiak a Groupama Arénában.

A Ferencváros még veretlen szerb edzője, Dejan Sztankovics sérülés miatt továbbra számíthatott Varga Barnabás, Dibusz Dénes, Ibrahim Cissé, Muhamed Besic és Myenty Abena játékéra, így

a Ferencváros a Varga – Pászka, Aaneba, Wingo, Civic – Esiti, Gojak – Nguen, Ben Romdan, Marquinhos – Lisztes felállásban kezdett.

Hideg zuhannyal indult a meccs hazai szempontból, ugyanis a 9. percben megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia. Puljic szenzációs kiugratása után Gruber Zsombor törhetett kapura Esiti mellett, majd higgadtan a jobb alsóba gurított.

A bekapott gól után a Fradi próbált dominálni, de az összeszokottság hiánya érződött a ferencvárosi futballistákon, ami nem is volt meglepő, hiszen az Újpest ellen remekül védő Varga Ádám mindössze másodszor kezdett, míg a francia Ismail Aaneba ezen a meccsen debütált a Fradiban.

A folytatásban jóval többet birtokolta a labdát a magyar bajnok, ám ez csupán meddő mezőnyfölénynek bizonyult, aztán a 35. percben

Esiti kőkemény labdaszerzése után Civic tekert 17 méterről a bal felsőbe, ezzel egyenlítve. A bosnyák játékos tavaly augusztus óta először volt eredményes.

A hazai gól után a Fradi a kapu elő szögezte a riválisát, de Civic, majd Aaneba lövését is bravúrral védte Markek.

A 45. percben Komáromi került ziccerbe, majd elesett a tizenhatoson belül Wingo mellett, azonban a videobíró szerint nem történt szabálytalanság, így végül vendég büntető helyett újabb Fradi-góllal zárult az első félidő. Egy szöglet után a felcsúti védők nem álltak a helyzet magaslatán, Aanea pedig a földről fölpattanó labdát nyolc méterről a jobb alsóba fejelte, ezzel a francia védő góllal mutatkozott be a Ferencvárosban.

Lisztes ezúttal 79 percet kapott a Fradiban Forrás: fradi.hu

A második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első: gyors felcsúti góllal. Egy félpályánál történt labdaszerzés után Plsek törhetett kapura, majd két védővel a nyakán visszapasszolt az üresen érkező Grubernek, aki igazítás nélkül a jobb alsóba lőtt.

Ahogy telt az idő Dejan Stankovic és Hornyák Zsolt is cserékkel igyekezett újabb lendületet adni csapatának, érezhetően mindkét csapat még a rendes játékidőben szerette volna eldönteni a továbbjutás kérdését. A 83. percben Abu Fani lőtt nem sokkal a léc fölé, majd Slagfer távoli lövését fogta Varga. Az utolsó perceket nagyon megnyomta a Fradi, Markeknek többször is látványos védést kellett bemutatnia, azonban újabb gól már nem esett, így jöhetett a hosszabbítás.

Óriási küzdelmet hozott a Ferencváros és a Puskás Akadémia meccset Forrás: fradi.hu

A ráadás első 15 perce ferencvárosi fölényt és kisebb tömegverekedést hozott, de újabb gólt nem, pedig a videóbíró vizsgált egy tizenegyesgyanús szituációt Colley Ottewill kezezése után, ám végül a játékvezető nem adott büntetőt. A 113. percben aztán Marquinhos verekedte át magát a védőkön, majd visszapasszolt Trorénak, aki a jobb alsóba lőtt. Ekkor úgy tűnt, a Ferencvárosnak zsebben van a győzelem, de volt még újabb fordulat a meccsben: a 117. percben Colley fejelte tovább a labdát egy szöglet után, amit Favorov lőtt a kapuba két méterről. A bíró először lest jelzett, majd hosszas videobírózás után végül megadta a találatot, így ismét visszajött a meccsbe a Puskás Akadémia.

Favorov aztán két perccel az egyenlítő gólja után negatív hőssé vált, miután becsúszva felrúgta Owusut, a bíró pedig azonnali piros lappal kiállította.

Minden idők egyik leghosszabb Magyar Kupa meccsén aztán a 127. percben jött az újabb csavar: Colley az ötös előtt kézzel ért bele egy lecsorgó labdába, amiért ismét hosszas videozás után ítélt tizenegyest a játékvezető. Abu Fani állt oda labda mögé a 131. percben és magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtte fél magasan.

A hátralévő időben már több gól nem esett, ezzel a Ferencváros hihetetlenül drámai csata után bejutott a nyolcaddöntőbe, Stankovic pedig továbbra is veretlen a Fradi vezetőedzőjeként.

A nyolcaddöntő sorsolását csütörtökön 21.30-kor tartják.

Magyar Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
Ferencváros-Puskás Akadémia 4-3 (2-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Civic(35.), Aaneba (45+5.), Traoré (114.), Abu Fani (120+12. – 11-esből), illetve Gruber (9., 57.), Favorov (117.)
Kiállítás: Favorov (120+3.)