Vágólapra másolva!
A másodosztályú német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál megnevettette az újságírókat a vasárnapi bajnoki előtti sajtótájékoztatón.

A berliniek vasárnap a Hansa Rostock otthonába látogatnak a Bundesliga 2.-ben. A Hertha szerdán az élvonalbeli Mainzot 3-0-ra győzte le a Német Kupában, és a bajnokságban is egyre jobb formába lendül, így Dárdai is jókedvű volt a sajtótájékoztatón.

„Ha úgy játszunk, mint nemrég a Mainz ellen, ha ugyanolyan erőt mutatunk csapatként, akkor bármilyen ellenféllel szemben van esélyünk. Szívesen nézném ezt gyakrabban, de ezt nem azért mondom, mert fenn hordom az orrom, olyan jók vagyunk, hanem mert

Ezt a teljesítményt kell most megerősítenünk, illetve újra és újra megmutatnunk" – idézte Dárdai szavait a csakfoci.hu.

A magyar vezetőedző mellett a 20 éves kapus, Tjark Ernst volt jelen a sajtóeseményen, akinek kevés rutinja van az ilyenekben – Dárdai meg is viccelte őt.
„Tjark egy fiatal játékos, neki a sajtótájékoztatókon is edződnie kell, ez most egy ilyen pillanat, szóval

– mondta a magyar tréner az újságírók kérdései előtt, ami után mindenki nevetni kezdett a teremben.

Az első kérdés után pedig máris korrigálásra volt szüksége Dárdainak. Egy újságíró arra volt kíváncsi, hogy Ernst hogyan éli meg, hogy Marius Gersbeck a poszttársa lett a nyáron.
„Nem igazán érdekel ez a dolog. Arra koncentrálok, hogy hétről hétre jól végezzem a munkámat, és erős támasza legyek a csapatnak" – mondta Ernst, ez a válasz azonban nem tetszett Dárdainak és előállt egy másik válasszal, hogy segítsen a kapusának.

„Nem félek a többi kapustól. Nagyon tisztelem a kollégáimat és a képességeiket, ez hajt bennünket az edzéseken. Három nagyon jó kapusunk van, de jelenleg én vagyok az első számú, köszönöm a kérdést" – hangzott Dárdai válasza az Ernstnek feltett kérdésre, majd

nagy nevetés közepette lepacsizott a játékosával.