Vágólapra másolva!
Mint ismert, a rendező bolgár szövetség biztonsági okokból megváltoztatta a november 16-i Bulgária–Magyarország Eb-selejtező helyszínét, időpontját, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az esetről az MLSZ elnöke, Csányi Sándor nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, aki elmondta, hogy a magyar szövetség az első perctől kezdve a leghatározottabban jelezte, hogy nem ért egyet a változtatással.

A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFU) azt kezdeményezte, hogy a november 16-i Bulgária–Magyarország Eb-selejtező mérkőzést Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett – magyar idő szerinti – 20.45 óra helyett 18 órás kezdéssel. Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontban, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá, az UEFA a rendkívüli körülményekre tekintettel elfogadta a találkozó zárt kapuk mögötti megrendezését. A bolgár szövetség annak érdekében döntött így a találkozó előtt tíz nappal, hogy elkerüljön bármilyen nemkívánatos történést, illetve esetleges atrocitást.

A magyar szurkolók óriási lendületet adnak a válogatottnak Forrás: Teknős Miklós

Az MLSZ sajnálattal értesült a változásról, és arról tájékoztatja a mérkőzésre jegyet vásárolt szurkolókat, hogy a belépők árát természetesen visszatéríti. A jegytulajdonosokat a szövetség hamarosan e-mailben felkeresi, áll az MLSZ által kiadott közleményben.

„A bolgár szövetség arról tájékoztatta az UEFA-t, az UEFA pedig a magyar szövetséget, hogy

- mondta a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor, aki hangsúlyozta, hogy az MLSZ az első perctől kezdve a leghatározottabban jelezte, hogy nem ért egyet a változtatással, és a szövetségnek kiemelten fontos a magyar szurkolók jelenléte a stadionban.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az UEFA azonban azt közölte, hogy csak rendőrségi engedély birtokában tarthatják meg a mérkőzést, és az új feltételek megfelelnek a helyszínekre vonatkozó előírásoknak, így

az MLSZ-nek a szabályok szerint nincs módja elutasítani az UEFA döntését. Ha ezek után esetleg nem veszünk részt a mérkőzésen, akkor 3–0-s bolgár győzelemmel írják jóvá az eredményt, és további büntetés is várhat a magyar csapatra.

Mindezek ismeretében – továbbá hangsúlyozottan a magyar csapat játékosainak a védelmében is –, kényszerűen tudomásul vettük a döntést" - mondta Csányi Sándor, aki hozzátette, hogy bár a meccsélményt nem lehet visszaadni, az MLSZ mindent megtesz, hogy a szurkolók kártalanítása rendben, igazságosan megtörténjen.