Az MTK korábbi edzője inkább színésznek áll, ahelyett, hogy az Ajaxon segítene

fbl Horizontal
UEA's Al-Jazira head coach Henk ten Cate of Holland, gestures during the Asian Champions League football match between Qatar's Lekhwiya SC and UEA's Al-Jazira Club at Abdullah Bin Khalifa Stadium in Doha on February 20, 2017. / AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
Vágólapra másolva!
Az MTK korábbi vezetedzője, és a Chelsea-nél, valamint a Barcelonánál korábban segédedzőként alkalmazott Henk ten Cate visszautasította az Ajax ajánlatát, hogy egy tévés sorozatban szerepelhessen.

Henk ten Cate egyi korábi játékostársa nyilatkozta, hogy visszautasította az Ajax ajánlatát annak érdekében, hogy a színészkedéssel foglalkozhasson.

Az Ajax azt követően rúgta ki Maurice Steijnt, hogy hét meccsen csak öt pontot szerzett a csapatával, ami után a 36-szoros holland bajnok most az utolsó helyen áll.

Henk ten Cate legutóbb a Közel-Keleten dolgozott Forrás: AFP/Karim Jaafar

John van 't Schip jelenleg megbízott edzőként vezeti az amszterdami csapatot, de nem ő lett volna az első választás, hanem Ten Cate, miután Van 't Schip októberben elhunyt feleségét gyászolja.

„Henk nagyon különös ok miatt nem vállalta a felkérést. Egy rendőrségi sorozatban alakítja majd a nyomozót, egy tízrészes sorozatban. Szerintem ettől függetlenül sem vállalta volna a felkérést ilyen játékoskerettel" – mondta a korábbi holland válogatott, Johan Derksen.

A 68 éves szakember Hollandiában kezdte a pályafutását a Go Ahead Eagles-nél, majd volt a Heracles, a Sparta Rotterdam és a Vitesse edzője is.

1999 és 2000 között volt az MTK vezetőedzője, majd dolgozott segédedzőként a Barcelona és a Chelsea csapatainál is, a kettő között pedig vezette az Ajaxot is, de dolgozott Görögországban és az Egyesült Arab Emírségekben, Katarban, Kínában és Szaúd-Arábiában is.