Kirakták a válogatottból a Manchester United legnagyobb sztárját

Manchester United, foci, Bajnokok Ligája, Rasmus Höjlund, Christian Eriksen, Marcus Rashford
firo: 09/20/2023, football, soccer, Champions League, season 2023/2024, 1st matchday, FC Bayern Munich - Manchester United, 4:3, Rasmus Hojlund, Marcus Rashford, Christian Eriksen, Manchester United, Manchester, United, whole figure, gesture, jubilation, (Photo by Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégi bajnokin összeszedett sérülés miatt kikerült a dán labdarúgó-válogatott keretéből Rasmus Höjlund és Christian Eriksen, a Manchester United két játékosa.

A United az újonc Luton Town ellen aratott 1-0-s győzelmet a Premier League 12. fordulójában, ám a három ponton kívül sok dolognak nem örülhetett az Old Trafford közönsége. Az első félidő hajrájában a térdsérülést szenvedett Eriksent le kellett cserélni, majd a 79. percben a jobb lábát fájlaló Höjlundot is lehozta a pályáról Erik ten Hag. Később kiderült,

mindkettejüknek olyan súlyos a sérülése, hogy nem állhatnak a dán válogatott rendelkezésére az Európa-bajnoki selejtezők utolsó két fordulójában.

Rasmus Höjlund nem segítheti a válogatottját az Eb-kijutásban Forrás: AFP/Oli Scarff

Fontos feladat a dán válogatott előtt

Nagy vérveszteséget jelent a dánok számára a két klasszis kiesése, akik helyére Kasper Hjulmand szövetségi kapitány Jesper Lindströmöt és Jens Stryger Larsent válogatta be.

Höjlund a dán válogatott eddigi nyolc Eb-selejtezőjén hét gólt szerzett, az MU színeiben pedig a Bajnokok Ligájában négy meccsen lőtt öt góllal vezeti a BL góllövőlistáját.

A 126-szoros válogatott Eriksen eddig hat Eb-selejtezőn lépett pályára, ezeken egy gólt és három gólpasszt szerzett.

A dánok pénteken Szlovéniát fogadják, három nappal később pedig Észak-Írország vendégeként zárják az Eb-selejtezőket. Amennyiben ezen a két meccsen legalább két pontot szereznek, biztosan kijutnak a jövő nyári, németországi kontinenstornára.