Vágólapra másolva!
A spanyolok idén visszavonult világ- és Európa-bajnok futballistája, Cesc Fabregas lett az olasz másodosztályú Como új vezetőedzője.

Az olasz klub hétfőn jelentette be a honlapján, hogy megválik Moreno Longót vezetőedzőtől, kinek a helyét ideiglenes az Arsenal és a Chelsea egykori sztárja veszi át.

Fabregas korábban futballozott az Arsenalban, a Barcelonában, a Chelsea-ben és az AS Monacóban is, majd tavaly nyáron igazolt a Como csapatához, amelynek ő az egyik társtulajdonosa az egykori arsenalos csapattársával, Thierry Henryval egyetemben. A spanyol klasszis a sorozatos sérülései miatt csak 17 meccsen lépett pályára, így idén nyáron visszavonult, majd edzőnek állt és a Como U19-es csapatát irányította, így ez lesz az első megbízatása edzőként a felnőttek között.

Cesc Fabregas ideiglenes a Como edzője Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Morassutti/LiveMedia/NurPhoto/Nicolas Morassutti

A Como jelenleg a rájátszást érő hatodik helyén áll az olasz másodosztályban, három mérkőzés óta pedig veretlen. Fabregas a válogatott szünet után, november 25-én debütálhat vezetőedzőként a sereghajtó Feralpisalo ellen.