Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában a montenegrói válogatott hazai pályán 2-0-ra legyőzte a litván csapatot, ezzel Miodrag Radulovics együttese az utolsó körben papíron még versenyben lesz a továbbjutásért a magyar válogatott otthonában.

A montenegróiak a Podgoricában rendezett meccsen már a harmadik percben megszerezték a vezetést Edvin Kuc góljával, utána pedig végig fölényben futballoztak a litvánok ellen. A meccset aztán a 48. percben döntötte el a csapat legendás támadója, a 34 éves Stevan Jovetics, aki nem mellesleg a Kisvárda játékosától, Driton Camajtól kapta a gólpasszt. Ezzel a győzelemmel a montenegrói válogatott maradt a csoport harmadik helyén, két ponttal lemaradva a második szerb együttes mögött.

Sztevan Jovetics lőtte a montenegrói csapat második gólját Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A montenegróiak az utolsó fordulóban a telt házas Puskás Arénában lépnek pályára a magyar válogatott ellen, azonban a továbbjutás kiharcolására kevés az esélyük, ugyanis a csoportmásodik szerbek az utolsó helyen álló bolgárokat fogadják Leskovacban.

A montenegróiak továbbjutásához a Puskás Arénában aratott esetleg győzelem mellett arra lenne még szükség, hogy a szerbek kikapjanak otthon a bolgároktól. Túl sok esély egyikre sincs.

Eredmények, G csoport, 9. forduló:
Montenegró-Litvánia 2-0 (1-0)
gólszerzők: Kuc (3.), Jovetic (48.)

Bulgária-Magyarország 2-2 (1-1)
gólszerzők: Delev (24.), Deszpodov (79., 11-esből), illetve Ádám (10.), Petkov (97., öngól)