Vágólapra másolva!
A korábbi magyar válogatott focista, Kabát Péter Szoboszlai Dominikről, Marco Rossiról is beszélt, aki leginkább az Újpest FC sportkoordinátoraként szeretne maradandót alkotni.

Kabát Péter: Marco Rossi Magyarország legjobb edzője

"Szemernyi kétségem nem volt afelől, hogy megnyerjük a találkozót! Még az első félidő után sem, hiszen azt már a korábbi meccseken is megtapasztalhatuk, hogy a mai magyar válogatottnak van tartása, vesztett helyzetből is fel tud állni a padlóról" - mondta a Mandinernek Kabát Péter a Montenegró elleni Eb-selejtezőről.

Kabát Péter, az Újpest FC sportkoordinátora élvezi a celebséget, de örüéne, ha elsősorban nem amitt emlékeznének rá Forrás: ujpestfc.hu

Hozzátette, szerinte jó a csapat. Nem csak kiemelkedő tudású egyéniségekkel rendelkezünk, hanem kiváló a mag is, amely köré Magyarország legjobb edzője, Marco Rossi a csapatot építette.

"Ideális a fiatal és az idősebb játékosok elegye is, és talán ezzel kellett volna kezdenem: fantasztikusak a szurkolóink!

Le a kalappal a fiúk előtt, és bár a második kalapból sorsolnak minket, minden esélyünk megvan arra, hogy az Európa-bajnokságon is továbblépjünk a csoportból.

Marco Rossival kapcsolatban elárulta, remek szakember, akinek a személye kulcsfontosságú a sikerekhez.

Marco Rossi mászása a szurkolók közé Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nem véletlen, hogy teljesen esélytelenül bajnok lett a Budapest Honvéddal 2017-ben, mint ahogy az sem, hogy irányításával megindult a válogatott.

Kabát Péter: Szoboszlai Dominik világklasszis

Szoboszlai Dominikről elmondta Kabát Péter, hogy a labdarúgás csapatsportág, de ha Dominik nem lenne, nem is tartanánk itt.

"Hiszen Litvániában is ő hozta a meccset, Bulgáriában két gólpasszt adott, Montenegró ellen pedig világklasszis teljesítményt nyújtott, szenzációs gólokat rúgott.

Tehát nem lehet vita: ő ma már valóban világklasszis, aki remek csapatkapitányként űzi, hajtja a többieket is. Egyébként nem véletlen, hogy a közelmúltban úgy nyilatkozott: számára a Liverpoolból már csak egy szint van felfelé: a Real Madrid!"

Szoboszlai Dominik fantasztikus meccset játszott Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kabát Péter élvezi a celebséget, de szeretné, ha elsősorban futball révén emlékeznének majd rá az emberek. Éppen ezért rendkívül fontos számára, hogy az Újpest újra a méltó helyét foglalja el a magyar labdarúgásban. S bár az utolsó három bajnoki nem annyira fényesen sikerült, jóval egységesebbek, mint korábban, és minden esélyük megvan arra, hogy a bajnokság végén felférjenek a dobogóra.