Vágólapra másolva!
Lionel Messi megint legyőzte Cristiano Ronaldót, ugyanis a nyolcszoros aranylabdás argentin támadót választotta a 21. század legjobb focistájának a FourFourTwo nemzetközi futballmagazin. A második helyen a portugálok ötszörös aranylabdása, Cristiano Ronaldo végzett, aki így ismét alulmaradt Messivel szemben.

Messi megint legyőzte Ronaldót

A nemzeti együttessel tavaly decemberben világbajnoki címet szerzett, idén már karrierje nyolcadik Aranylabdáját átvevő argentin sztárjátékost a rangsorban örök portugál vetélytársa, a válogatottal Európa-bajnok, ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo követi a második helyen, míg harmadik Messi korábbi barcelonai csapattársa, a spanyol Andres Iniesta lett.

Lionel Messi lett a XXI. század legjobb focistája Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Elképesztő Barcelona-fölény a top10-ben

A legjobb ötben kapott helyet az FC Barcelona egy másik ex-középpályása, jelenlegi vezetőedzője, Xavi, és a brazil válogatott korábbi kiválósága, Ronaldinho.

Az első tízben szerepel még két francia extraklasszis, Zinedine Zidane és Thierry Henry, a német válogatott és a Bayern München kapusa, Manuel Neuer, továbbá a brazil középpályás Kaká és az uruguayi támadó, Luis Suárez.