Mindenki Dárdai Pálon nevetett, most egész Berlin róla beszél

Hertha BSC - FSV Mainz 05 Sports DFB Cup soccer Horizontal, Dárdai Pál
01 November 2023, Berlin: Soccer: DFB-Pokal, Hertha BSC - FSV Mainz 05, 2nd round, Olympiastadion, Hertha's coach Pal Dardai applauds towards his players at the end of the game. Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Miután tavasszal kiesett az élvonalból, a másodosztályban sem indult jól a Hertha BSC labdarúgócsapatának szezonja. Ám a Bundesliga 2.-ben és a Német Kupában is megtáltosodott azóta Dárdai Pál együttese, így a német sportsajtóban is erről beszélnek.

Dárdai Pál április közepén, kilátástalan helyzetben vette át a Hertha irányítását, és ugyan szerzett két győzelmet a Bundesligában, végül nem sikerült benntartania a csapatát. Ezt követően a másodosztályban nem indult jól az ősz, öt forduló után négy vereséggel állt a berlini klub, és sokan már a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának elküldéséről beszéltek. Ám

október közepe óta kiváló formába lendült a Hertha:

a Német Kupában esélyesebb csapatokat kiejtve jutott negyeddöntőbe, a bajnokságban pedig az alapembernek számító Dárdai Márton segítségével veretlenül menetel azóta, és már csak négy pont a csapat lemaradása az osztályozót érő helyhez képest.

Dárdai Pál a rossz szezonkezdet után sorra sikerre vezeti a csapatát Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Dárdai Pál sajtótájékoztatói kiváló hangulatúak

A magyar vezetőedző már korábban is megnevettette az újságírókat, legutóbb pedig a szerdai, Hamburg elleni győztes kupameccset követően okozott jókedvet. A sajtótájékoztató végén viccesen megkérdezte az újságíróktól, hogy mi érdekli még őket. „Például, hogy mi az ebéd?" - kérdezte. Miután egyikük visszakérdezett: „Gulyás?", Dárdai mosolyogva válaszolt.
„Dolgoznom kell, a gulyás otthon van. Itt csak fitneszétrend van, újragondolt, brokkolival és nem is tudom, mivel. Ami nagyon jó, példamutató! A fiúk ettől tudnak úgy futni.

– idézte a Ripost a nevetve a hasára mutató Dárdai Pál, akinek a tettén az újságírók is nevettek.

Már nem Dárdai kritikájától hangos a német sajtó

A hétvégén aztán a Hertha a Kaiserslautern otthonában is nyerni tudott, ezzel 9 meccsesre növelve a csapat veretlenségi sorozatát. A kiváló hét után a német sportsajtóban már a rotálás mestereként ünneplik Dárdai Pált, a Berliner Kurier fel is tette a költői kérdést:

– vette észre a Ripost.

A német lapban leírták, hogy

a magyar edző újra bebizonyította, hogy nagyon ért a játékosai erejének beosztásához,

és nem is először: egy korábbi edzői időszakában, 2021 tavaszán, 20 nap alatt lejátszott 6 meccsen tartotta benn a Herthát az élvonalban, jól rotálva a játékosait. A cikk kiemeli, hogy Dárdai kevesebb mint fél év alatt teljesen újjáépítette a Hertha gárdáját, amely igazi csapatszellemmel átitatva, hétről hétre egyre jobb.

Az év utolsó meccsét a Hertha BSC szombaton, hazai pályán, az utolsó helyen álló Osnabrück ellen játssza.