Itt a nagy bejelentés: ekkor játszik újra egymás ellen Messi és Ronaldo

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL SIDE BY SIDE
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi (L) walks past Riyadh All-Star's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) during the Riyadh Season Cup football match between the Riyadh All-Stars and Paris Saint-Germain at the King Fahd Stadium in Riyadh on January 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi klubja, az Inter Miami jövő év elején vív felkészülési mérkőzést Cristiano Ronaldo csapatával, az al-Nasszr együttesével, így a két szupersztár várhatóan utoljára játszik egymás ellen.

Messi és Ronaldo utolsó találkozása a pályán?

Jövő év elején Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendeznek felkészülési tornát három csapat részvételével. Mindegyikben játszik egy-egy világsztár, ugyanis Lionel Messi az Inter Miami, Neymar az al-Hilal, Cristiano Ronaldo pedig az al-Nasszr együttesét erősíti. Az argentinok nyolcszoros aranylabdása korábbi csapattársa ellen - Neymarral a Barcelonában és a PSG-ben voltak klubtársak - nem fog játszani, mert a brazil súlyos sérülést szenvedett, viszont Cristiano Ronaldóval újra ellenfélként találkozhat a pályán.

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo utoljára játszhat egymás ellen Forrás: AFP/Franck Fife

A két klasszis legutóbb idén januárban játszott egymás ellen, a PSG-Riyadh All Stars meccset a francia csapat nyerte 5-4-re, a találkozón Messi egyszer, Ronaldo kétszer volt eredményes. Elképzelhető, hogy február 1-jén utoljára néznek farkasszemet egymással a pályán, ugyanis ekkor rendezik az Inter Miami-al-Nasszr mérkőzést.

Messi vezet Ronaldo ellen

A két focilegenda eddig 35 alkalommal lépett pályára egymás ellen, ezekből a legtöbb Barcelona-Real Madrid örökrangadón, El Clásicón történt (30 meccs). Messi 16-szor, Ronaldo 10-szer hagyhatta el győztesen a pályát, és az argentin a gólok, gólpasszok számában is jobban áll a portugálnál, ugyanis 21 gólja és 12 gólpassza van ezen mérkőzéseken, míg az ötszörös aranylabdás 20 találatnál és 1 gólpassznál jár.

Messi és Ronaldo rengetegszer találkozott egymással El Clásicón Forrás: DPPI via AFP/Manuel Blondeau