Vágólapra másolva!
A Ferencváros továbbjutott a labdarúgó Konferencia-liga F csoportjából, miután 1-1-es döntetlent játszott a Groupama Arénában az előző kiírás olasz döntősével, a Fiorentinával. A mérkőzés után az FTC elnöke, Kubatov Gábor értékelte a csapat őszi teljesítményét az M4 Sport kamerái előtt.

Veretlenül harcolta ki a kupatavaszt a Fradi

"Ha nem pusztán csak ezt az egy meccset vesszük, hanem az egész szereplésünket, akkor veretlenül jutottunk el idáig. Nagyon ritkán van olyan, hogy egy csapat azt mondhatja magáról, hogy egyetlen vereség nélkül eljutott idáig. És persze ezer teher nyomja az ember vállát, hiszen közben nagyon komoly döntéseket hoztunk; ugyanis az idén a Deki (Dejan Stankovics) már a harmadik edzőnk és amikor az ember ott áll, hogy egyik pillanatban a csoport élén van, majd a másikban már ott tart, hogy kiesünk a csoportból, akkor

nagyon sok gondolat, kérdés felvillan az emberben, hogy vajon jó volt-e lecserélni a Sztanyiszlavot, vajon az én barátommal, a Csabával érdemes volt-e szakítani. De amikor ilyen dolog történik, akkor azért az eredmények mégiscsak visszaigazolják az embert.

– kezdte értékelését a Fradi elnöke.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke Fotó: Polyák Attila - Origo

Kubatov Gábor végig higgadtan tudta kezelni az utolsó perceket is

"17 éve már megtanultam. Mindig csodáltam azokat a spanyol klubvezetőket, akik egymás mellett ülve, együtt tudják nézni a meccseket. Mindig rácsodálkoztam erre, hogyan lehet ezt érzelmek nélkül kibírni, de most már elég jól tudom kontrollálni magam. Akik értenek a futballhoz azt mondják, ha idegeskedsz, nem tudod normálisan nézni a meccset. Úgyhogy próbálok higgadt maradni a végletekig".

Kubatov a Fradi céljairól is beszélt

"Mindig a legmagasabb célt kell nézni. Most is, amikor néztem a meccset, már azon gondolkoztam, hogy ha mégis csak sikerülne továbbjutni, akkor milyen posztokon kell majd megerősíteni a csapatot, hogy azt a játékost, akit kinéztünk már féléve valóban eltudjuk-e hozni. Nagyon összetett dolog ez, de óriási öröm. Nem csak nekem, vagy a klubnak, hiszen telt házas meccset játszottunk.

Hány ember ült otthon a televízió előtt és mondták egyszerre, hogy „győztünk"?! Ez a mi közös győzelmünk, és egy igazi büszke nap ez most a számunkra"

- jegyezte meg a Fradi első embere.

Egy átlagos magyar klubnál kétszer annyi meccset játszottunk. Lejátszottunk gyakorlatilag már egy teljes bajnokságot. Aki válogatott játékos nálunk, különböző nemzetekben van 8-10, azok kétszer annyit játszottak, mint egy NB I-es csapat. Nem volt könnyű közben tartani a hazai bajnokság mezőnyével a lépést, emellett a nemzetközi kupában is megállni. Ennek a súlyozása, hogy mennyit rotáljunk, idegőrlő dolog volt. De annak ellenére, hogy a bajnokságban második helyen fogunk most végezni ősszel, akkor is azt mondom, hogy megérte.

A Fiorentina elleni döntetlennel továbbjutott az FTC Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Varga Barnabás, az igazi fradista

A csaknem két hónapos kényszerpihenő után visszatért Varga Barnabás, aki ezúttal a kezdőben kapott lehetőséget Dejan Stankovicstól.

"Jó érzés volt és nagyon vártuk már. Egészen más játékot játszunk akkor, ha ő a pályán van.

– mondta a magyar válogatott támadóról Kubatov Gábor.

A Ferencváros veretlenül, másodikként jutott tovább a csoportjából, így az Európa-liga egyik csoportharmadikjával fog majd játszani a 16 közé kerülésért. A Ferencváros hétfőn a nyoni sorsoláson kap ellenfelet.