Vágólapra másolva!
Ugyan az utolsó hónapokban sérülés sújtotta, így is szenzációs évet tudhat maga mögött a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa, Varga Barnabás. A magyar válogatott focista 39 góllal zárt, és a hatékonyságát tekintve a legjobb a világon. 

Varga Barnabás tavasszal szárnyalt a Paks csapatában, amely színeiben az OTP Bank Liga gólkirályi címét is magabiztosan megszerezte. Márciusban bemutatkozott a válogatottban, amelyben máris 7 mérkőzésen játszott, és ezeken összesen 4 gólt szerzett. A 29 éves támadó

nyáron a Ferencvároshoz igazolt, ahol szintén termelte a gólokat,

és noha másfél hónapot sérülés miatt kihagyott, így is a második helyen áll az NB I góllövőlistáján.

Varga Barnabás a Paks után a Fradiban is kulcsjátékossá vált Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 2023-as évben Varga összesen 39 találatot szerzett, amivel az élvonalbeli bajnokságokat figyelembe véve ő lett a kilencedik legtöbb gólt elért futballista a világon. Az élen Cristiano Ronaldo végzett (54), őt követte Harry Kane (52) és Kylian Mbappé (52), Erling Haaland (50), German Cano (40), Denis Bouanga (40), Romelu Lukaku (40), Santiago Gimenez (39), Varga és Lautaro Martinez (37) – írta meg a Metropol.

Hatékonyságban nem volt jobb Vargánál

Az ulloi129.hu több statisztikát is megvizsgált a leggólerősebb támadókról, ez alapján pedig kiderült, hogy Varga Barnabás volt a világ leghatékonyabb csatára az év során. Összesen 3499 játékpercet töltött a pályán, ami a legalacsonyabb szám a top 10 játékos közül, ellenben

90 percre vetítve ez meccsenként 1 gólt jelent, ennél jobb számmal pedig senki nem rendelkezik.

Varga emellett a 90 perc alatt szerezhető várható gólok statisztikájában is az élen végzett (0,92), a kaput eltaláló lövések százalékos arányában (56,7%) pedig második lett Haaland mögött.