Zseniális gólpassz után írt történelmet Kylian Mbappé - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward #07 Kylian Mbappe (L) controls the ball during the French Cup football match between US Revel and Paris Saint-Germain at the Pierre-Fabre stadium in Castres, southern France, on January 7, 2024. (Photo by Valentine CHAPUIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain könnyedén focizva győzte le a Francia Kupa 9. fordulójában a hatodosztályú US Revel csapatát. A meccsen három gólt szerző Kylian Mbappé történelmet írt a párizsi sztárcsapatban.

A PSG edzője Luis Enrique biztosra ment, és a kiscsapat drukkereinek legnagyobb örömére bombaerős kezdőcsapatot küldött pályára Keylor Navassal, Goncalo Ramosszal, Randal Kolo Muanival, Marco Asensióval és a legnagyobb sztárral, Kylian Mbappéval a névsorban.

A 16. percben éppen a világbajnok és vb-ezüstérmes Mbappé szerezte meg a vezetést a párizsiaknak, majd N'Guessan és Asensio góljai után a 45. percben ismét eredményes volt. A gólnál azonban sokkal szebb volt Asensio zseniális gólpassza.

Ez volt Mbappé 29. gólja a Francia Kupában, amivel megelőzte a klub örökranglistájának élén addig álló Edinson Cavanit. Így már a bajnokság után ebben a sorozatban is 25 éves sztár a klub történetének legeredményesebb gólszerzője, ahogy összességében is ő szerezte a legtöbb gólt a párizsi klub színeiben.

A PSG a szünet után sem lassított, Mbappé a 48. percben megszerezte a harmadik gólját, Goncalo Ramos is betalált, majd az utolsó húsz percben még négy lőve, végül 9-0-ra győzött a párizsi sztárcsapat.